Joaquin Buckley bude o víkendu bojovat s Di Chiricem. Dočkáme se dalšího jedinečného KO?

Joaquin Buckley bude o víkendu bojovat s Di Chiricem. Dočkáme se dalšího jedinečného KO? Joaquin Buckley | zdroj: Profimedia

Autor jednoho z nejlepších KO v historii UFC, nastoupí za několik dnů do dalšího zápasu a chce potvrdit svoji silnou formu.

Americký bojovník Joaquin Buckley sice není ještě ani v žebříčku TOP 15 střední váhy UFC, ale přesto už jeho jméno obletělo celý svět a v loňském roce se dostalo do podvědomí mnoha fanoušků smíšených bojových umění.

Pro Buckleyho byl rok 2020 v UFC premiérový a při jeho debutu proti Kevinu Hollandovi, kterému podlehl ve třetím kole po TKO, nic nenasvědčovalo tomu, že by se o něm za dalších pár měsíců mělo výrazněji mluvit. To ale změnil zápas s Impou Kasanganayem, jenž se okamžitě zapsal do historie celé organizace.

Buckley byl od začátku duelu aktivnější a agresivními výpady ukazoval, že se soupeřem nechce bojovat celé tři kola. A to se také vyplnilo. Ve druhé části se pokusil o kop na hlavu, který mu Kasanganay sice skvěle zachytil, ale Buckley v tu chvíli využil druhou nohu a spining back kickem z jiného světa zasadil oponentovi zdrcující KO.

Joaquin Buckley Nejlepší KO roku v podání Joaquina Buckleyho | zdroj: Profimedia

Záběry tohoto knokautu se okamžitě staly jedním z nejsledovanějších videí z MMA a v prosinci se Buckley umisťoval na prvních místech v anketách o nejlepší ukončení roku. Ne nadarmo ho tak UFC zařadilo mezi své nejrychleji rostoucí hvězdy. Tento úspěch částečně zastínil i to, že si Američan v listopadu ještě stihl poradit s Jordanem Wrightem, kterého ve druhém kole sestřelil levým hákem mířeným přímo na bradu.

Nyní ale Buckleymu začíná nová sezóna a představí se nám hned tento víkend v prvním letošním turnaji UFC. Svoji třetí výhru v UFC se pokusí vybojovat proti Italovi Alessiovi Di Chiricovi, který je momentálně v opačné formě a jeho výkon v následujícím zápase bude velice pravděpodobně rozhodovat o jeho setrvání v organizaci.

Di Chirico totiž eviduje tři prohry v řadě (jednu z nich mu uštědřil také Makhmud Muradov) a sám několikrát připustil, že se na zápas sice těší, ale zároveň cítí veliký tlak, který je na něj od vedení vyvíjen. Je proto připraven do nadcházejícího duelu dát úplně všechno.

Jak tento souboj dopadne se dozvíme už za pár dnů. Hlavní karta turnaje UFC Fight Island 7 začne v sobotu ve 21:00, což je pro české fanoušky velice přijatelný čas. Živý přenos můžete sledovat na ESPN a nově také na kanále Premier Sport. My vám jako vždy přineseme v průběhu aktuální reportáže z toho nejlepšího, co nám nadcházející večer nabídne.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články