Ve skvělém souboji tvrdých veteránů porazil Carlos Condit nesmrtelného Matta Browna

Ve skvělém souboji tvrdých veteránů porazil Carlos Condit nesmrtelného Matta Browna Carlos Condit zasahuje Matta Browna ostrým loktem. | zdroj: Profimedia

Sice už mají ty nejlepší léta za sebou, ale dnes večer oba bojovníci ukázali, jak má vypadat pořádný zápas.

Souboj dvou bojovníků ze staré školy, kteří v sobě pořád mají bojovný oheň a ještě v UFC neřekli poslední slovo – Carlos Condit a Matt Brown se po letech míjení se ve welterové divizi konečně potkali v oktagonu.

Brown zaujal střed oktagonu, což ale Conditovi nevadilo, protože zády ke kleci bojoval většinu své kariéry. Po několika kopech a lowkicích si ale Condit získal na Brownovi respekt.

Brown ale vychytal jeden z Conditových útoků a svázal jej do bodylocku, ze kterého jej shodil na zem. Tam se utábořil v guardu a snažil se Conditovi znepříjemnit život na zemi údery. Condit si jeho útoky ale dokázal povětšinou pohlídat a sám mu rozdával krátké údery.

Matt Brown jej ale na zemi kontroloval velice dobře a nechtěl jej pustit zpátky na nohy. Nakonec se ale Carlosovi Conditovi podařilo vymanit se ze sevření, dostal Browna pod sebe a krátce před koncem kola mu ještě rozdal pár loktů na cestu. I tak ale patřilo první kolo pravděpodobně Brownovi.

Ve druhém kole Condit zahájil protiútok několika kopy a dobrými kombinacemi. Jenže Brown jej na oplátku trefil dobrým loktem a bylo jasné, že tenhle zápas rozhodně nebude nudit. Oba borci se do sebe pouštěli tvrdými kopy, koleny i údery.

Brownovi se podařilo Condita na chvíli natlačit na pletivo, ale Condit jej za okamžik vzal na zem krásně provedeným podmetem a snažil se mu z horní pozice guardu rozdat pár loktů. Brown si to sice hlídal, ale i tak mu pár úderů a loktů na hlavu prošlo a druhé kolo šlo za Conditem.

Hned první lowkick Carlose Condita ve třetím kole trefil Matta Browna mezi nohy, ale ten se za chvíli otřepal a pokračoval v zápase. Brown byl ale očividně unavený, zatímco Condit vypadal poměrně čerstvě. Brown se snažil vzít Condita na zem, ale byl to Condit, který nakonec skončil v horní pozici a dával svému soupeři údery. Nakonec i Brown dokázal vstát a vzít Condita na chvíli na zem. Jenže ten se dokázal postavit a okamžitě vzal Browna na zem – který to znovu dokázal otočit a zakončil třetí kolo v horní pozici. I tak to ale nestačilo a Carlos Condit ve třetím kole udělal víc škody.

Skvělý zápas, kde měl každý z bojovníků své skvělé momenty, nakonec skončil vítězstvím Carlose Condita na body. Oba veteráni ale předvedli skvělý výkon a ukázali, že pořád ještě umí spustit v oktagonu pořádnou válku.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články