Bývalý šampion Robert Whittaker zatím titulový zápas s Adesanyou nedostane a bude si muset najít jiného soupeře

Bývalý šampion Robert Whittaker zatím titulový zápas s Adesanyou nedostane a bude si muset najít jiného soupeře Robert Whittaker | zdroj: Profimedia

Robert Whittaker doplatil na zdrženlivost a na zápas o šampionský pás si bude muset počkat déle než počítal.

Zdá se, že bývalý šampion střední váhy UFC Robert Whittaker promeškal příležitost a případnou odvetu s Israelem Adesanyou a vůbec možnost bojovat znovu o titulový pás jen tak nedostane. Alespoň to tak vidí prezident organizace Dana White.

Celá tato situace okolo „tituláku“ začala v říjnu loňského roku. Whittaker porazil po tříkolové bitvě Jareda Cannoniera a po zápase se nechal slyšet, že by s Adesanyou bojoval velice rád, ale momentálně chce pauzu, aby mohl být u porodu svého potomka. Bohužel pro něj si White tuto informaci vyložil tak, že o šampionský pás bojovat nechce.

Whittaker se hned v listopadu snažil tuto verzi vyvrátit a do tisku začal vysvětlovat, že nikdy neřekl, že nechce s Adesanyou bojovat. Prý pouze chtěl tento souboj odložit až na březen nebo duben letošního roku. White už na toto ospravedlňování ale odmítal slyšet a Israelovi domluvil zápas o šampionský pás polotěžké váhy s Janem Blachowiczem.

Cannonier vs Whittaker Obávaný Whittakerův highkick slavil úspěch i v zápase s Cannonierem. | zdroj: Profimedia

Tím se celá situace zamotala ještě více a není vůbec jisté, zda se Adesanya ještě vrátí o třídu níž. I kvůli tomu bude muset Whittaker čekat a prozatím si hledat jiného soupeře. To ostatně potvrdil i White v nedávném rozhovoru pro ESPN s Laurou Sanko.

„Nemyslím si, že by Whittaker dostal příští titulový zápas,“ řekl White. „Nejprve bude muset bojovat s někým jiným. A bude to záviset také na tom, jak dopadne souboj mezi Israelem a Janem. Uvidíme, jak se to cele vyvine.“

Jak bude tato situace ve střední váze pokračovat je teď jedna velká neznámá. Většina bojovníků ze špičky střední váhy je momentálně kvůli Adesanyově nájezdu na polotěžkou váhu v nejistotě a Paulo Costa se snaží dokonce vyhecovat vedení k tomu, aby uspořádalo zápas o prozatímní pás s Robertem Whittakerem. To není úplně špatná varianta, ale pravděpodobně je na ni ještě příliš brzy a bude záležet, za jak dlouho se bude Adesanya schopen vrátit po zápase s Blachowiczem do akce ve střední váze.

Zdroje:  ESPN , tisková zpráva

Nejnovější články