Bývalý titulový vyzyvatel dal sbohem Khabibově organizaci a vrací se do UFC

Bývalý titulový vyzyvatel dal sbohem Khabibově organizaci a vrací se do UFC Khabib Nurmagomedov na jedné z tiskových konferencí Eagle FC. | zdroj: Profimedia

Kevin Lee se po rozpačité epizodě v Eagle FC vrací zpátky pod křídla UFC. Znovu bojovat by zde chtěl už na jaře.

Americký bojovník Kevin Lee byl z UFC propuštěn za poměrně zvláštních okolností na podzim roku 2021. Neměl za sebou sice nejlepší období, z posledních 7 zápasů si odnesl bilanci 2-5, ale utkával se povětšinou se špičkovými protivníky. Proto se už tehdy objevily spekulace, že se Kevin stal obětí války mezi organizací a jeho manažerským týmem, který zastupuje také Francise Ngannoua.

Každopádně Kevin nemusel smutnit dlouho, protože se mu otevřely dveře do organizace na vzestupu – Eagle FC. Soutěž vlastněná Khabibem Nurmagomedovem měla velké plány a Lee měl být jednou z jejich největších hvězd. Bohužel ale Eagle FC v Americe implodovala po pouhých třech turnajích a Kevin stihl v jejich barvách pouze jediný zápas v březnu 2022. Od té doby byl reálně bez práce, na což si na podzim dost hlasitě stěžoval a na začátku tohoto ledna se nechal slyšet, že si bude hledat nové angažmá, přičemž naznačoval hlavně americkou PFL. Návrat do UFC se tehdy zdál dost nepravděpodobný, zvláště díky zlé krvi, která mezi vedením a Kevinem zůstala od jeho propuštění.

Obě strany ale teď nejspíše zakopaly válečnou sekeru. Kevin totiž o víkendu na svém Instagramu zveřejnil fotografii, kde se drží kolem ramen s Danou Whitem a také obchodním ředitelem UFC Hunterem Campbellem s popiskem: „Jsem vděčný za každou chvíli v mém životě. Díky Bohu. Těžká práce se vždycky vyplatí.“

View this post on Instagram

A post shared by Kevin Lee (@motownphenom)

Později sám potvrdil, že se vrací a s UFC podepsal novou smlouvu. „Cítím se, jako bych se vracel domů. Jsem vděčný, že mě přivítali zpátky a těším se na další kapitolu mojí kariéry,“ vyjádřil se pro ESPN.

Poměrně nečekaný zvrat událostí může být výsledkem změny jeho manažerského týmu, protože se na podzim rozloučil s Marquelem Martinem. Jeho novým manažerem je teď nechvalně proslulá šedá eminence MMA Ali Abdelaziz, který mu v návratu do UFC a urovnání pošramocených vztahů mohl hodně pomoct.

Kevin by rád bojoval už na jaře, zatím ale není jasné v jaké váhové kategorii. V minulosti totiž míval problémy shazovat do lehké (70,2 kg), ale ve welterové (77 kg) se mu příliš nedařilo. V Eagle FC pak měl jeden zápas v nové, superlehké divizi do 165 liber (74,7 kg). Ta však v UFC není a rozhodně to nevypadá, že by v nejbližší době měla vzniknout.

 

Zdroje:  mmafighting.com , Kevin Lee - Instagram

Nejnovější články