UFC opouští další známé jméno. „Do roka budu milionář!“ holedbá se Lee, pro bývalé kolegy má radu

UFC opouští další známé jméno. „Do roka budu milionář!“ holedbá se Lee, pro bývalé kolegy má radu zdroj: Profimedia

UFC je v posledních letech nekompromisní a bez okolků vyhodí i známé bojovníky. Na špatné výsledky a problémy se zakázanými látkami tak doplatil i sebevědomý Kevin Lee.

Devětadvacetiletý americký zápasník Kevin Lee byl po téměř osmi letech propuštěn ze služeb UFC. Tento krok potvrdil i jeho manažer: „Rozhodnutí UFC propustit Kevina je zklamáním a je to nešťastné. Kevin je mladý, talentovaný a bojoval s těmi nejlepšími chlapy v UFC. Myslím si, že UFC se rozhodlo špatně, když ho propustilo, ale všichni věříme, že před námi jsou opět světlé zítřky.“

„Motown Phenom“, jak se Leeovi přezdívá, má za sebou spoustu bitev a jeho zápasy byly většinou zárukou kvalitní podívané. Do UFC přišel roku 2014 jako neporažený, na Ala Iaquintu však v premiérovém zápase mezi elitou nestačil.

V dalších letech se mu poměrně dařilo a v období 2016-2017 se nesl na vítězné vlně pěti zápasů v řadě. Tuto sérii přerušil až Tony Ferguson. Po vyrovnaném průběhu zápasu nakonec Lee podlehl na škrcení ve 3. kole.

Později na sebe upozornil například vítězstvím nad skvělým „kopáčem“ Edsonem Barbozou a brutálním kopem do hlavy ukončil také Gregora Gillespieho. Celkově však v posledních letech sbíral více porážek než vítězství. Když loni podlehl nynějšímu šampionovi lehké váhy Charlesu Oliveirovi, rozhodl se pro téměř rok a půl dlouhou pauzu, aby zkusil štěstí o váhu výš ve welterové divizi. O vítězný návrat se však nejednalo, neboť na body prohrál s Danielem Rodriguezem.

Celkově Lee v UFC nasbíral 11 výher a 7 porážek, přičemž 5 jich utrpěl až v posledních 7 zápasech.

I když se mu v poslední době výsledkově nedařilo, jedná se o vynikajícího zápasníka, který svými „velkohubými“ výroky poutal pozornost i mimo oktagon. Často mu bylo vyčítáno, že se snaží stylizovat do role Conora Mcgregora a jeho „trashtalk“ je za hranou slušného chování. Například před zápasem s Michaelem Chiesou na UFC Fight night 112, při tiskové konferenci urážel nevybíravě jeho matku. To vše vyústilo až ve fyzickou potyčku.

Jindy si zase slovně vyšlápl na tehdejšího šampiona v lehké váze Khabiba Nurmagomedova a sebevědomě prohlašoval, že by ho hravě porazil. Také sliboval, že ve welteru bude ten, kdo ukončí nadvládu Kamaru Usmana. Ani jedno z toho se však nestalo. Nejvyšším jeho umístěním z posledních let tak byla „pouze“ pátá příčka v lehké divizi.

UFC mu vyhazov oznámilo e-mailem. „To na tom bylo nejhorší. Nijak mě pořádně neupozornili, ani mi nezavolali,“ prozradil zklamaný Lee v pořadu The MMA Hour. „Hodně lidí mi říká, abych do nich moc nešil a nechal si tam otevřené dveře, abych se v budoucnu mohl vrátit. Já ale vážně nechci. Proč bych měl chtít pracovat s někým, kdo mě takhle zneváží?“

Pro své bývalé kolegy v UFC má radu: „Neberte ty těžké zápasy. Nebudu vám lhát, nedělejte to. Pečlivě vybírejte. To je to, co opravdu chtějí vidět. Říkají sice, že chtějí někoho, kdo vezme těžké fighty a podobné věci, ale… Budou s vámi nejlepší kamarádi, když budou chtít, abyste nějaký zápas vzali. Půjdou skoro na kolena, ale pak vás odkopnou. Lidé mi to to také říkali, když jsem do UFC šel, ale já jsem neposlouchal. Snažil jsem se jim dát to, co chtěli. Ale nesnažte se o to. Vybírejte si, tím způsobem se dostanete dál.“

V ukončení spolupráce může kromě nedostatečných výsledků hrát roli také nedávný trest, který obdržel od nevadské atletické komise za užívání zakázané látky Adderall. Lee se hájil, že jej používal legálně jako lék na nemoc zvanou ADHD (porucha soustředění). Nepožádal si však o výjimku, a tak obdržel pokutu bezmála 17 tisíc dolarů a stopku na půl roku. Do hry by se tak mohl vrátit až 28.2.2022.

„Teď je mým jediným cílem ukázat UFC, že udělali jednu z největších chyb. Do roka budu milionářem,“ přiblížil Kevin novou motivaci. „Měl jsem okolo 8 hlavních zápasů, což jsou miliony vložené do marketingu. Teď toho využiju. Jedna má část chce UFC za tohle všechno poděkovat. Aspoň mě totiž v tomhle sportu udělali slavným.“

Kevinovi fanoušci však nemusí smutnit, údajně už dostal 3 různé nabídky na angažmá. Lze předpokládat, že zájem o něj budou mít všichni velcí hráči jako Bellator, PFL, BKFC (box bez rukavic), nebo nově vzniklý projekt Triad combat pod hlavičkou organizace Triller fight club.

Zdroje:  The MMA Hour

Nejnovější články