"Je to nejhloupější volba, jakou jsem mohl udělat," říká k svému příštímu zápasu Kevin Lee

"Je to nejhloupější volba, jakou jsem mohl udělat," říká k svému příštímu zápasu Kevin Lee zdroj: Profimedia

Svého soupeře tím nicméně neponižuje, ale naopak mu projevuje respekt. 

Listopadová newyorská UFC se kvapem blíží a bojovníci, kteří během tohoto turnaje nastoupí, už začínají posílat vzkazy do médií. Nejinak to má Kevin Lee, který si sice naposledy odskočil do "welterovky", ale po submisi, kterou obdržel od Rafaela dos Anjose (arm triangle choke) své ukvapené rozhodnutí zvážil a vrátil se do lehké váhy.

Tam se postaví Gregoru Gillespiemu a sám přiznává, že to nebude soupeř, se kterým by měl nějak jednoduše napravit dvě prohry v řadě, které momentálně eviduje. "Abych k vám byl upřímný, tak je to nejhloupější volba fightu, jakou jsem mohl udělat," řekl. "Ten chlap je vážně tuhý a dokáže předvést smršť. Kolikrát je tak ofenzivní, že to začíná být nuda, ale dokáže vás tím opravdu frustrovat."

Na takové úrovní, na které je UFC, jde o nezvyklý úkaz, protože většinou slýcháme sebevědomá prohlášení bez špetky respektu. Lee sice nic nevzdává, ale ke Gillespiemu projevuje úctu a příznává jeho kvality. "Má stále plnou nádrž. Je to ten nejnebezpečnější fight, který jsem mohl přijmout. Vlastně to ani nedává moc smysl, ale já miluju výzvy a miluju dělat takovéhle magořiny."

Lee sice v posledním zápase lehké váhy ztratil, ale stále má velikou naději, že v případě vítězství bude mít o dost blíže nynějšímu šampionovi, Khabibu Nurmagomedovi. V cestě by mu ale i tak stál Tony Ferguson, který už má titulový zápas téměř jistý. Jedná se už pouze o termínu a místě, o čemž jste se mohli dočíst v našem článku.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články