„Vydělám víc než většina šampionů v UFC," holedbá se Lee před svým debutem v Khabibově organizaci

„Vydělám víc než většina šampionů v UFC," holedbá se Lee před svým debutem v Khabibově organizaci Daniel Rodriguez - Kevin Lee | zdroj: Profimedia

Bývalý UFC bojovník Kevin Lee se připravuje na svoji premiéru v Khabibově organizaci Eagle FC a prohlašuje, že se ještě stále může zapsat do historie MMA.

Americký bojovník Kevin Lee patřil před několika lety mezi nejzajímavější bojovníky v lehké váze UFC a osm vítězství z devíti zápasů ho v roce 2017 vyneslo až k prozatímnímu titulovému zápasu, kde byl však ve třetím kole nucený odklepat Tonymu Fergusonovi.

Na podobnou vítěznou sérii už pak Lee nedokázal navázat. Trápil se se shazováním a přidal několik dalších porážek (nepomohl mu ani přesun do vyšší welterové divize). Vše pak loni v létě zakončil dopingovou aféru, kdy byl obviněn z užívání amfetaminu, což vyústilo v půlroční distanc a po krátké době také ve vyhazov z UFC.

Kevinovi, jenž se snažil bránit tím, že léky obsahujícími amfetamin léčil své ADHD, tak zůstala v ústech lehce nakyslá pachuť, kterou však velice rychle zahnal. Upsal se totiž na čtyři duely MMA organizaci Eagle FC vlastněné Khabibem Nurmagomedovem a za necelý měsíc nastoupí v rámci nové super lehké divize proti dalšímu bývalému bojovníkovi z UFC Diegu Sanchezovi. A působení pod novým zaměstnavatelem si už teď Lee nemůže vynachválit.

„Je jasné, že nejlepší bojovníci nemusí být pouze v UFC,“ řekl Lee v rozhovoru pro MMA Junkie. „V Rusku jsou borci, kteří vám dokáží dát neskutečně na frak, takže moje soutěživost mě prostě žene k tomu, abych byl lepší než oni – a to je nikdy nekončící proces. Není to tak, že bych teď mohl jít ven a bavit se, protože vydělávám hromadu peněz. Ne, tohle je boj. A může to být nakonec i boj o život.“

Penězi sice Lee hýřit nechce, a primární jsou pro něj stále především výkony v kleci, ale zároveň si na finance, které se pojí s jeho novým kontraktem, nemůže absolutně stěžovat. Konkrétní částku sice prozradit nechtěl, ale podle jeho slov je na tom lépe než většina elitních bojovníků z jeho bývalého působiště.

„Vydělávám opravdu hodně peněz. A není to věc, která by mě štvala. Moje smlouva mi vydělá víc, než dostává většina šampionů v UFC, takže je to opravdu docela fajn. Ale bojovník, který je ve mně, cítí, že je to pořád ta samá hra. Nicméně se bavím tím, že ve svém prvním zápase vydělám víc než šampioni v UFC.“

V závěru rozhovoru Lee podotkl, že díky nové divizi může psát historii, protože se může stát jedním ze slavných průkopníků. K tomu ale bude nejdříve potřebuje získat skalp Sancheze. Ten sice nedávno prodělal těžké onemocnění covidem, kvůli kterému dokonce skončil na několik týdnů v nemocnici, ale nyní do médií hlásí, že je naprosto připraven. Jak tento souboj dopadne se dozvíme už 11. března.

Zdroje:  MMA Junkie

Nejnovější články