Bývalý voják speciálních jednotek pomáhá v tréninku Fergusonovi. Prohnal ho „pekelným týdnem“ a říká, že jej mentálně změnil

Bývalý voják speciálních jednotek pomáhá v tréninku Fergusonovi. Prohnal ho „pekelným týdnem“ a říká, že jej mentálně změnil zdroj: Getty Images

Slavný motivační kouč a bývalý elitní voják David Goggins začal trénovat MMA bojovníka Tonyho Fergusona. Soupeř Paddy Pimblett si však nemyslí, že má na "El Cucuye" dobrý vliv.

 

Tony Ferguson je ten druh člověka, který si najme motivačního kouče, aby ho mohl motivovat. Asi tak by se dala popsat jeho spolupráce se známým motivačním koučem, bývalým vojákem speciálních jednotek Navy Seals a ultramaratoncem Davidem Gogginsem.

Tonyho za měsíc čeká zápas s britskou hvězdou Paddy Pimblettem a pro 39letého veterána to bude velice důležitý souboj. Posledních 6 duelů totiž prohrál a pokud se chce ještě někdy alespoň přiblížit špičce lehké váhy, musí teď bezpodmínečně vyhrát.

A jelikož je Ferguson tak trochu šílenec, na pomoc si vzal podobně dělaného šílence v podobě Gogginse. Ten donedávna držel rekordy v počtu shybů za 24 hodin, ultramaratonů a je zastáncem toho, že mysl musí být silnější než tělo.

Tony Ferguson vs. Nate Diaz Tony Ferguson vs. Nate Diaz | zdroj: Profimedia

To by samo o sobě určitě nevadilo a spoustě bojovníků by to mohlo pomoct, ale Tonymu, který je známý svými nelidskými tréninky by tato spolupráce mohla naopak spíše uškodit. Pokud je totiž něco s Tonym špatně, je to fakt, že si nedopřeje ani trochu odpočinku a v zápasech pak jde jeho přetrénování vidět. Americkému „strašákovi“ totiž nedělá problém trénovat 6 hodin v kuse nebo kopat holení do ocelové trubky, aby si ji zocelil. To poslední, co potřebuje, je motivační kouč, který ho bude hnát ještě za tuto hranu.

A Goggins jej za tuto hranu opravdu žene. Podle něj totiž Ferguson dokončil „Hell week“ (pekelný týden), což je týdenní závěrečná zkouška adeptů na budoucí vojáky Navy Seals. Kromě extrémního fyzického a psychického vypětí tam uchazeči za celý týden naspí jen pár hodin a jsou pod konstantním tlakem ze strany instruktorů:

„Tony dnes dokončil Hell week. Mnoho lidí se o to před ním pokoušelo, ale on je první, který to dodělal,“ napsal Goggins na Instagramu. „Abyste prošli peklem, musíte se stát ďáblem. A tu noc se ďábel ukázal a páni, byl to ale úžasný pohled,“ popsal údajnou mentální přeměnu Fergusona jeho mentor.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Goggins (@davidgoggins)

To, že tak brutální trénink krátce před zápasem není asi nejlepší nápad, si myslí také Tonyho budoucí soupeř Paddy Pimblett:

„Myslím, že je to šílené. Je to podle mě docela hloupé. Ale pokud si Tony myslí, že je to to, co mu pomůže, tak klobouk dolů, kámo. Já si ale myslím, že bude přetrénovaný k smrti. Jeho tělo se bude rozsypávat. Jsme jen 4 a půl týdne od zápasu a on právě udělal ‚Hell week‘… prostě nerozumím tomu, proč to dělá.“

Ve svých nejlepších letech si Ferguson držel šňůru 12 vítězství v řadě a byl opravdovým „strašákem“ celé lehké divize. Po porážce od Justina Gaethjeho to s ním ale šlo z kopce, a i když v každém dalším zápase ukázal neuvěřitelnou vůli po vítězství, technicky nebo takticky na své soupeře nestačil. Jestli se ale pod Davidem Gogginsem zrodil opravdu nový "El Cucuy", to se dozvíme už 16. prosince na turnaji UFC 296.

Zdroje:  sportskeeda.com

Nejnovější články