Pokud Tony Ferguson prohraje s Pimblettem, snad to zabalí, doufá Dana White

Pokud Tony Ferguson prohraje s Pimblettem, snad to zabalí, doufá Dana White Tony Ferguson a Paddy Pimblett | zdroj: Profimedia

Šéf UFC sice tvrdí, že Ferguson vypadal ve svých posledních prohraných zápasech skvěle, zároveň ale doufá, že ukončí kariéru, pokud nevyzraje na Angličana Paddyho Pimbletta.

Tony Ferguson patřil svého času k nejobávanějším bojovníkům lehké váhy, jenže každá jízda musí jednoho dne skončit. "El Cucuye" skolil po 12 vítězstvích v řadě Justin Gaethje a přišel pád, který ne a ne skončit. Američan má aktuálně na kontě 6 porážek. O to víc překvapilo, že se v prosinci utká s Paddym Pimblettem, což působí, jako kdyby chtělo vedení své nové hvězdě předhodit snadnou kořist, která má ale stále velké jméno.

Šéf UFC s kritikou nesouhlasí. "Podle mě si spousta lidí myslí, že Paddy ještě nebyl pořádně prověřen a pro Tonyho je to zápas, kde nebude v tak hlubokých vodách, jako v předchozích několika duelech. Myslím, že je to perfektní a skvěle načasovaný fight, nemohlo to být lepší," prohlásil na tiskové konferenci.

"Když se podíváte na několik posledních Tonyho zápasů, tak vypadal sakra dobře, dokud... však víte, konec s Chandlerem... Ale v posledních 2-3 fightech vypadal skvěle až do konce. Takže je to zajímavý a zábavný souboj se dvěma zajímavými a zábavnými charaktery," stojí si White za svým.

To ale nic nemění na tom, že má Ferguson nůž na krku a sedmá prohra by pro něj už mohla být poslední kapkou. White nicméně nechce být tím, kdo kariéru populárního "El Cucuye" ukončí. "Nechal bych Tonyho, aby to rozhodnutí udělal. Ale jsem si jistý tím, že pokud prohraje s Paddym, tak to pravděpodobně zabalí. Měl skvělou kariéru, dokázal toho spoustu, udělal hodně velkých zápasů. Další prohra by pro něj ale asi byla konečná. Snad."

Ferguson se ale jeví spíš jako někdo, kdo se nikdy nevzdá a nepřipustí si, že už na to nemá. Na oznámení souboje s Pimblettem koneckonců reagoval ve smyslu, že nastoupí v životní formě. Bude tomu tak, anebo přijde sedmá porážka v řadě? To se dozvíme 16. prosince na turnaj UFC 296 v Las Vegas.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články