Cejudo vyhodil dlouholetého trenéra a jeho soupeř Dvalishvili toho vtipně využil

Cejudo vyhodil dlouholetého trenéra a jeho soupeř Dvalishvili toho vtipně využil Henry Cejudo a trenér Erin Albarracin | zdroj: Profimedia

Pro přípravný kemp na možná poslední zápas kariéry Henry Cejudo zredukoval trenérský tým, čímž tak trochu nahrál soupeři.

Zlatá medaile z olympijských her a šampionské pásy UFC ve dvou váhových kategoriích, to jsou tři největší sportovní úspěchy Henryho Cejuda. Nejspíš by jich ale nikdy nedosáhl bez pomoci nepřehlédnutelného trenéra Erica Albarracina. O to překvapivější je, že s ním nyní rozvázal spolupráci, navíc dost nedůstojně během natáčení pořadu UFC Countdown.

"Kapitáne, nechtěl jsem s tebou mluvit před celým týmem. Byl jsi se mnou od mé poslední kvalifikace na olympiádu, ale teď ti chci oznámit, že se pro tuhle přípravu zbavuju určitých trenérů a měl bys to být i ty," oznámil Henry Ericovi, který jen silou zadržoval slzy v očích. Jeho znalostí díky tomu alespoň mohli o to víc využít jiní bojovníci, třeba Paulo Costa či Patricio "Pitbull" Freire. A k reklamě na investování nakonec celou situaci vytěžil i on sám.

Plusové body na tom získal také Merab Dvalishvili, který se už tento víkend na turnaji UFC 298 se Cejudem utká. "Je tady s námi kouč Henryho Cejuda a nyní nás naučí, jak ho porazit," vysvětluje gruzínská jednička na videu, zatímco se mu Albarracin snaží utéct. Pro kontext pak přidává i scénu vyhazovu. I když to ale uznávaného trenéra muselo ranit, nezdá se, že by mezi ním a Henrym nyní byla zlá krev. 

Zatímco ale Cejudo od fanoušků schytává především kritiku, Dvalishvili na sociálních sítích zabodoval a ukázal, že promo na zápas jde dělat i vtipně. Spoustě bojovníkům totiž trashtalk vůbec nesedí, a tak se do něj ani nepouštějí, kvůli čemuž jsou ale následně upozaďováni na úkor výraznějších kolegů. Zdá se ale, že se nám tu pomalu ale jistě vytváří nový trend, podobnou strategii už využil třeba šampion pérové váhy Alexander Volkanovski (viz video), anebo v Oktagonu "Vagabund" Andrej Kalašnik.

Pro Dvalishviliho i Cejuda půjde o extrémně důležitý souboj. Pro Gruzínce by znamenal již 11. vítězství v řadě a stvrdilo by jeho postavení jako dalšího titulového vyzyvatele. 37letý Cejudo naopak neskrývá, že v jeho případě jde o poslední pokus o comeback, naposledy totiž v bitvě o pás šampiona bantamové divize těsně nestačil na Merabova kamaráda Aljamaina Sterlinga a po dvou prohrách v řadě by další šanci nejspíš jen tak nedostal.

Zdroje:  UFC Countdown

Nejnovější články