Černý kůň turnaje UFC 248: Beneil Dariush se střetne s Drakkarem Klosem

Černý kůň turnaje UFC 248: Beneil Dariush se střetne s Drakkarem Klosem zdroj: Profimedia

Na turnaji UFC 248 se potkají dva hladoví bojovníci, kteří jsou na dobré cestě dostat se do užší špičky.

Jedním z hlavních zápasů na turnaji UFC 248, který se odehraje už tuto sobotu, bude duel mezi Beneilem Dariushem a Drakkarem Klose. Je jasné, že tento zápas v lehké váze není tak promovaný jako dva hlavní zápasy o titul, ale i tak můžou oba bojovníci překvapit a může se jednat o atraktivní zápas.

Oba borci jsou tvrďáci a mají dostatek talentu a agrese na to, aby předvedli potenciální zápas večera. Navíc jsou oba na vítězné vlně 3 zápasů a případná výhra by je dost možná posunula do top 15 v lehké divizi. O motivaci tedy zřejmě nebude nouze.

Beneil Dariush pochází z Íránu a do USA se dostal jako malé dítě. Jako každý správný Američan začal na střední škole s wrestlingem a v roce 2007 začal s tréninkem BJJ a na černý pás dosáhl jen o pět let později. Odtamtud už to byl jen kousek do světa MMA a po 6 výhrách v řadě si ho v roce 2014 zavolalo UFC.

Beneil Dariush zdroj: Profimedia

Třicetiletý Dariush je tak trochu zapomenuté dítě lehké divize. Na svém kontě má 17 výher, 4 porážky a jednu remízu a i přesto, že má spoustu výher nad skvělými zápasníky jako jsou Diego Ferreira, Jim Miller, Michael Johnson a dalšími, nedokázal se prosadit mezi užší špičku divize. Vždy totiž, když měl špičku divize na dosah, přišla prohra. Po pěti výhrách v řadě například prohrál s Michaelem Chiesou a poté mu naložil KO kolenem ve výskoku Edson Barboza.

Dariush se ale otřepal a nyní má 3 vítězství za sebou a rád by se dostal na správnou cestu na vrchol.

Mezi jeho přednosti patří jeho BJJ a houževnatost. Především v úvodu zápasu je hodně agresivní a dokáže své soupeře překvapit. Je to levák, takže má „southpaw“ střeh a tím se mu otevírá prostor pro jeho tvrdé roundkicky na tělo, které s oblibou trefuje.

Drakkar Klose je jednatřictiletý americký rodák, který má 11 vítězství a jen jednu porážku. Zajímavé je, že jak Klose tak Dariush mají oba jednu remízu, která v MMA není tak častá. Klose nebojoval s takovými jmény jako Dariush, ale i přesto si v UFC dokázal vydobít svůj respekt. Doposud v UFC ukořistil 5 výher a jedinou porážku.

Drakkar Klose zdroj: Profimedia

Má výborný wrestling a je to tvrdý a agresivní bojovník, který se snaží své soupeře neustále tlačit a využívat dirty boxing. Má rád divoké přestřelky a s oblibou taky okopává nohy svými calf kicky.

O něco zkušenější z obou borců je Dariush, ale Klose má rád výzvy a své soupeře v kleci přejíždí bez jakéhokoliv respektu.

Tento zápas je tak trochu černým koněm turnaje a určitě si jej nenechte ujít. Pokud by vám to přece jen nevyšlo, přečtěte si náš report, který bude k dispozici ihned po zápase.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články