Chandler prozradil, kdo je v jeho očích nejlepším postojářem

Chandler prozradil, kdo je v jeho očích nejlepším postojářem Michael Chandler vstupuje do oktagonu | zdroj: Profimedia

Tvrďák Michael Chandler má pro své konkurenty z lehké váhy většinou jen slova uznání. O jednom z nich si dokonce myslí, že je nejlepší striker na světě.

Lehká váha (70,3 kg) patří v UFC dlouhodobě k těm nejzajímavějším divizím, kde je doslova přetlak skvělých bojovníků. Jedním z nich je i Michael Chandler, který v nedávném videu rozebral patnáct žebříčkově nejvýše postavených rivalů. Mimo jiné prozradil, kdo je podle něj nejlepším strikerem v UFC.

"Rafael Fiziev je strašně dynamický. Samozřejmě ho můžeme sledovat v oktagonu a vidět výkony, které předvádí," rozpovídal se Chandler na adresu Azerbajdžánce, jemuž nyní patří šestá příčka. "Ale já jsem s ním měl možnost trénovat. Když sledujete chlapa při tréninku a pak vidíte, jak to dokonale přenáší do zápasu... Je opravdu zábavné to sledovat. Myslím, že je to nejtalentovanější postojář na celém světě, ne jen v lehké váze UFC."

Rafael Fiziev vs. Bobby Green Rafael Fiziev vs. Bobby Green | zdroj: Profimedia

Fiziev začínal s thaiboxem, postupně ale přešel k MMA a po pouhých šesti zápasech, které všechny vyhrál před limitem, jej oslovilo UFC. Premiéra mu sice nevyšla a schytal TKO v prvním kole, od té doby ale dalších šest zápasů vyhrál. Naposledy loni v létě knockoutoval Rafaela dos Anjose.

Už 18. března ale "Atamana" čeká nejtěžší zkouška dosavadní kariéry. Zápas, v němž padne kosa na kámen. Postaví se totiž Justinu Gaethjemu, a pokud šíleného Američana porazí, bude to pro něj vstupenka do nejvyšších pater divize. "To bude opravdu zábavný zápas, jsem fakt zvědavý, kdo ten fight vyhraje," neskrýval během rozhovoru nadšení ani Chandler

Jeho samotného letos čeká neméně zajímavý zápas s Conorem McGregorem. V nejbližších dnech začne natáčení reality show The Ultimate Fighter, kde se proti sobě postaví coby trenéři soupeřících týmů bojovníků. V druhé polovině roku pak ale svedou souboj také v kleci a půjde jistě o jednu z nejsledovanějších sportovních událostí letošního roku. A pokud Chandler zvítězí, možná se následně utká právě s Fizievem.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články