Chimaev a Burns se náhodou potkali na hotelu, Vlk dal Brazilcovi před zápasem přátelskou radu

Chimaev a Burns se náhodou potkali na hotelu, Vlk dal Brazilcovi před zápasem přátelskou radu Khamzat Chimaev a Gilbert Burns | zdroj: Profimedia

O víkendu spolu poměří síly v kleci, zbytečně to ale nehrotí. Když se UFC bojovníci Khamzat Chimaev a Gilbert Burns potkali na chodbě hotelu, působilo to spíš jako setkání dvou starých kamarádů.

Nervy pracují a mezi bojovníky to před zápasem často vře, organizátoři se tedy pokud možno snaží zamezit tomu, aby se v zákulisí potkali. Ne vždy se to ale povede, náhodné setkání Gilberta Burnse a Khamzata Chimaeva (pravděpodobně cestou z nebo do sauny) zachytily kamery, naštěstí se ale neslo ve velmi přátelském duchu.

"Jsi malý, bratře. Musíš víc jíst, jez banány, čokoládu," doporučil Chimaev Brazilcovi, který oproti němu opravdu působil výrazně menší. "Ukaž mi sílu," nabádal ho během potřásání rukou, kdy si oba soupeři pravděpodobně poměřovali jeden druhého.

"Ukážu ti jí v sobotu," reagoval se smíchem Burns. "To doufám," rozloučil se s ním "Vlk".

Brazilec přezdívaný "Durinho" (Malý tvrďák) se už předtím nechal slyšet, že ve svém nadcházejícím soupeři nevidí obávané monstrum, jaké z něj dělají fanoušci a média. Na druhou stranu Čečenec v prvních 4 zápasech v UFC skoro nedostal úder a zatím se nejdéle podíval do 2. kola. Právě Burns by měl být tím, kdo ho konečně prověří. Sám Gilbert má za to, že bude snažší Chimaeva porazit teď než za 2 roky.

Oba jsou velice dobří v boji na zemi, Gilbert je několikanásobným mistrem světa v brazilské jiu-jitsu, Khamzat zase před vstupem do MMA exceloval v klasickém zápasení ve volném stylu. Síla a velikost by měla být na jeho straně, díky čemuž by měl mít navrch v postoji, na zemi by ale mohl Burns zahrozit nějakou submisí.

Jak očekávaný zápas dopadne, se dozvíme v neděli ráno. Hlavní část turnaje UFC 273 začíná ve 4:00 našeho času, Chimaev a Burns tak přijdou na řadu pravděpodobně kolem páté. Po nich budou následovat ještě dva titulové duely. Petr Yan si dá v bantamu odvetu s Aljamainem Sterlingem a Alexander Volkanovski bude bránit svůj trůn v pérové váze proti "Korejské zombie" Chan Sung Jungovi.

Zdroje:  frontkick.online

Nejnovější články