Chimaev se vrací, na podzim poměří síly s čínským univerzálem

Chimaev se vrací, na podzim poměří síly s čínským univerzálem Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Čečenec Khamzat Chimaev vylétl ke hvězdám UFC jako málokdo, komplikace po prodělání covidu mu ale málem zničily kariéru. Nyní se konečně vrací, s kým na podzim poměří síly?

Bojovník welterové váhy UFC Khamzat Chimaev chtěl na začátku roku po zdravotních peripetiích způsobených koronavirem ukončit kariéru a chvíli to vypadalo, že opravdu pověsí rukavice na hřebík. V dubnu se však situace otočila a talentovaný Čečenec se švédským občanstvím začal opět naplno trénovat. Nyní už má podle všeho i domluveného soupeře.

Chimaev, který ještě neochutnal porážku a momentálně drží 9 výher v řadě, si fanoušky získal především v loňské sezóně. V červenci 2020 dokázal během 10 dnů porazit hned dva soupeře a oba zvládl ukončit před limitem (submise a TKO). Na tato perfektní vítězství navíc navázal hned v září 2020, kdy za pouhých 17 vteřin knockoutoval Geralda Meerschaerta, což byl také doposud jeho poslední zápas.

Nyní se podle všeho utká Chimaev na letošním říjnovém turnaji UFC 267 s atraktivním a zkušeným čínským bojovníkem Jingliangem Li, jenž v nejslavnější organizaci na světě bojuje už od roku 2014. Za tu dobu zde zvládl tento skvělý univerzál odbojovat 14 zápasů, ze kterých posbíral hned 9 výher a odnesl si 6 bonusů za výkon večera. Naposledy letos v lednu vypl tvrdým KO na konci prvního kola Santiaga Ponzinibbia.

Zdá se, že tak máme zaděláno na velice zajímavý zápas, ve kterém by neměla být nouze o časté ofenzivní výpady a souboje v postoji i na zemi. Turnaj UFC 267 je naplánovaný na 30. října do Abú Dhabí ve Spojených arabských emirátech a vévodit by mu měl titulový duel v polotěžké váze mezi Janem Blachowiczem a Gloverem Teixeirou.

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články