Neporažený Chimaev plánuje velice netradiční tréninkovou metodu s nebezpečnými zvířaty

Neporažený Chimaev plánuje velice netradiční tréninkovou metodu s nebezpečnými zvířaty Khamzat Chimaev | zdroj: Profimedia

Khamzat Chimaev začne podle jeho manažera Aliho Abdelazize trénovat v půlce dubna a dokonce už projevil přání, s kým by chtěl bojovat.

Po včerejším ne úplně konkrétním vzkazu rostoucí hvězdy UFC Khamzata Chimaeva o návratu ze sportovního důchodu začíná vše nabírat reálné obrysy. Čečenský bojovník se švédským občanstvím ještě není v úplné kondici, ale dělá velké kroky k tomu, aby byl.

O tom se rozmluvil manažer Ali Abdelaziz, který v rozhovoru pro ESPN prozradil, že jeho svěřenec by mohl v půlce dubna začít opět naplno trénovat a na začátku července by se mohl konat jeho oficiální návrat do klece. Podle Abdelazize by se Chimaev chtěl utkat s Neilem Magnym, který je momentálně na deváté příčce welterové divize. To je ale zatím spíše přání a na oficiální oznámení bude ještě čas.

Abdelaziz se během rozhovoru rozpovídal také o tom, že Chimaev se během nemoci covid-19 potýkal především s psychickými problémy, které také způsobily jeho unáhlené rozhodnutí pověsit rukavice na hřebík. Nyní už Khamzat může začít plánovat přípravu. Jeho speciální program bude obsahovat také jeden velice netradiční trénink.

„Myslím, že mnozí z nás opravdu nevědí, čím tito mladí bojovníci procházejí,“ řekl Abdelaziz. „Je nemožné žít v jejich hlavách a uvnitř jejich těl. Někdy prostě říkají věci z frustrace, protože jsou naštvaní, že nemohou dělat to, co rádi dělají. Khamzat to dělá celý život, takže když nemohl trénovat, tak se cítil téměř jako zmrzačený.“

„Nyní je však zdravý a začne trénovat. Mluvil jsem s ním tento týden a dokonce říkal, že bude plavat s aligátory a žraloky. Pohybovat se mezi těmito tvory je součástí jeho speciálního výcvikového programu.“

Poté, co někteří bojovníci z východu bojovali i s medvědem není tato tréninková metoda v případě Chimaeva asi zase tolik překvapivá. Každopádně bude určitě zajímavé, jak nakonec návrat tohoto nikdy neporaženého bojovníka dopadne. Kdyby totiž opravdu nastoupil s Magnym a porazil ho, tak by si mohl vybírat z neskutečné zajímavých soupeřů z nejlepší desítky.

Zdroje:  ESPN

Nejnovější články