Khamzat Chimaev naznačil návrat do klece, kde bude obhajovat svou neporazitelnost

Khamzat Chimaev naznačil návrat do klece, kde bude obhajovat svou neporazitelnost zdroj: Profimedia

Rostoucí hvězda UFC Khamzat Chimaev si rozmyslel odchod do sportovního důchodu a chce své soupeře "rozmlátit".

Když na začátku března oznámil Khamzat Chimaev konec kariéry, způsobila tato zpráva ve světě MMA menší poprask. Tento čečenský bojovník se švédským občanstvím totiž v UFC ve welterové váze kosil jednoho soupeře za druhým (dokázal během dvou měsíců zničit hned tři protivníky) a mnoho expertů mu předpovídalo tu nejzářivější budoucnost.

Hlavním důvodem, proč pověsil Chimaev rukavice na hřebík byly zdravotní komplikace způsobené prodělanou nemocí covid-19. Za ty si mohl trochu sám, protože místo klidového režimu neustále trénoval, za což si také vysloužil kritiku od šéfa UFC Dany Whitea. Ten však zároveň prohlásil, že doufá, že bylo Khamzatovo rozhodnutí odejít do důchodu unáhlené a časem se mu vše v hlavě rozleží.

Z této zprávy byl šokovaný také prezident autonomní čečenské republiky Ramzan Khadyrov (často považovaný za diktátora), se kterým má Chimaev velice blízké kontakty. Ten se rozhodl bojovníkovi poskytnout zdravotní péči a veškeré podmínky k tomu, aby se Khamzat dal co nejdříve dohromady a mohl se vrátit do klece.

Khamzat Chimaev vs Gerald Meerschaert Khamzat Chimaev trefuje Geralda Meerschaerta svým tvrdým pravým direktem a posílá jej do bezvědomí. | zdroj: Profimedia

„Řekl jsem mu, že tato zpráva všechny Čečence rozrušila,“ napsal Khadyrov na sociální sítě. „Připomněl jsem Chimaeovi, že inspiruje všechny mladé lidí, které jeho úspěchy udržují v naději a očekávání. Sice si bude muset na svůj návrat nějaký čas počkat, ale všichni se těšíme na to, až ho zase uvidíme zpátky v oktagonu.“

Nyní to vypadá, že slova Whitea s Khadyrovem dopadla na úrodnou půdu. Chimaev totiž dnes v noci přidal po více jak dvou měsících na svůj twitterový účet nový příspěvek. Ten obsahoval sice jedinou větu, která však ale mluví za vše. „Překvapení, překvapení. Vracím se zpátky, abych všechny rozmlátil,“ napsal Chimaev.

Z těchto slov se dá vyčíst jediné. Chimaev si to opravdu rozmyslel a vše směřuje k tomu, že se vrátí do oktagonu. Může tak pokračovat v rozšiřování svých skvělých statistik, které momentálně činí devět výher před časovým limitem a žádnou porážku. Kdy tomu tak bude zatím není jasné, ale z dřívějších zpráv, které poskytl jeho tým, by k jeho úplné rekonvalescenci mohlo dojít okolo června.

Je také velice těžké odhadovat, s kým by mohl Chimaev bojovat. Ale vzhledem k tomu, že byl při svém odchodu na čtrnácté příčce žebříčku a několikrát se snažil domluvit zápas s potencionálním vyzyvatelem a divizní trojkou Leonem Edwardsem, mohl by Khamzat dostat nějaké velice zajímavé jméno.

Zdroje:  Twitter - Khamzat Chimaev

Nejnovější články