Chimaev zase řádil a málem se porval s Khabibovým bratrancem, udobřit je musel diktátor Kadyrov

Chimaev zase řádil a málem se porval s Khabibovým bratrancem, udobřit je musel diktátor Kadyrov Khamzat Chimaev | zdroj: FOTO: UFC

Kde se Khamzat Chimaev objeví, tam je rušno. Na turnaji v Abú Dhabí sice zápas neměl, ale málem si to vynahradil v publiku, kde vyjel po "kamarádovi". Válečná sekyra je ale zřejmě zakopána.

Vazbami na čečenského diktátora Ramzana Kadyrova se Khamzat Chimaev nijak netají, ba naopak. Na turnaj UFC 280 doprovázel jeho syny, kteří jsou tváří otcovy propagandy. Jen den před tím koneckonců svět oblétlo video, jak mu z okupovaného ukrajinského Mariupolu dovezli domů válečné zajatce. Zřejmě za odměnu je pak poslal na jednu z největších MMA událostí roku.

A nechybělo moc, aby si jeden z nich – Eli, který strávil celý večer po boku Chimaeva, krom setkání s hvězdami MMA zažil také pravou nefalšovanou kavkazskou rvačku. Khamzat se totiž z neznámých důvodů dostal do křížku s Abubakarem Nurmagomedovem, bratrancem slavnějšího Khabiba. Kamery je zachytily, jak si potřásají rukou, Čečenec ale zničehonic najednou přešel do útoku a hromadné bitce musela zabránit všudypřítomná ochranka. 

Jedno z videí ukazuje, že Khamzat s mladým Kadyrovem odcházeli z arény a Chimaev Abubakara letmo pozdravil, možná mu gratuloval k vítězství. Po pár krocích se ale vrátil, oba si stiskli ruce a Nurmagomedov Čečencovi něco říkal, načež "Borz" nečekaně vystartoval a ochranka měla spoustu práce, aby od sebe oba fightery oddělila.

Co se mohlo mezi dvěma muslimskými bojovníky stát? Khabib a jeho tým se dlouho těšili přízni Kadyrova, ke kterému jezdili na návštěvy a dostávali od něj dary včetně luxusních automobilů. Bývalý UFC šampion čečenského diktátora chválil i ve chvíli, kdy měl s jeho domovinou územní spory. Přátelský vztah se ale zřejmě narušil v roce 2019, když Kadyrov označil Imáma Šamila, vůdce protiruského odporu v 19. století a vládce Severokavkazského imámátu (Dagestán, Čečensko, Čerkesko), za příčinu vyhlazení čečenského národa. Šamil je však v Dagestánu vnímán jako národní hrdina a Khabibův předek Nur Mohammed měl dokonce být jedním z hlavních velitelů v jeho odboji.

Nurmagomedovo místo následně zaujal Khamzat Chimaev a Kadyrov dokonce Khabiba označil za "UFC projekt" a zpochybňoval jeho kvality. "Borz" se dokonce nabídl, že Khabibův tým rozdrtí, načež mu právě výše zmíněny Khabibův bratranec Abubakar připomněl, že to není tak dávno, co s nimi sedával u jednoho stolu a byl považován za přítele. A možná to starému příteli připomněl i během turnaje v Abú Dhabí, kde se Chimaev promenádoval po boku jednoho z Kadyrových synů.

Ať už to ale bylo jakkoliv, vypadá to, že válečná sekyra je minimálně pro teď zakopána. Sám Abubakar na sociálních sítích zveřejnil video, kde je krom Khabiba, Islama a dalších lidí z jeho týmu také Chimaev.

"Zdravím všechny sportovní fanoušky. Přestaňte prosím psát na sociální sítě vymyšlené informace a pomluvy. Vše, co se stalo a viděli jste to na videu, je malé nedorozumění, ke kterému došlo mezi Khamzatem a mnou osobně. Poté jsme se s ním setkali v bratrském kruhu, kam nás svolali starší. Jak jsem řekl v rozhovoru před zápasem, Khamzat je můj bratr ve víře a vždy mu přeji zdraví a úspěch. Prosím vás, bratři, abyste si nevymýšleli žádné pomluvy, a doufám, že naše setkání bude dobré pro naše bratrské národy. Objímám všechny. Kéž nás Alláh všechny napraví," napsal k němu sám Abubakar.

A polívčičku si přihřál také Kadyrov, který podle fotografie na svém instagramovém profilu oběma bojovníkům domluvil. "Mezi Khamzatem Chimaevem a Abubakrem Nurmagomedovem není žádný spor, o tom jsem se osobně přesvědčil a tuto informaci mohu předat i kritikům. Nedělejte z toho vědu a nesnažte se sportovce a jejich fanoušky škádlit a popichovat. Takové věci se stávají, a to i mezi bratry. V tomto případě se však jednalo o nedorozumění, které bylo vyřešeno. Byli jsme a budeme i nadále bratry, dá-li Bůh!" napsal k fotografii ze společného videorozhovoru diktátor, který se rád obklopuje MMA bojovníky, aby mu pomáhali budovat image chrabrého vůdce.

Zdroje:  Vlastní , Bloody Elbow

Nejnovější články