Chris Weidman, který kdysi šokoval celý svět, se po sérii porážek vrací do oktagonu

Chris Weidman, který kdysi šokoval celý svět, se po sérii porážek vrací do oktagonu zdroj: Profimedia

Chris Weidman ještě nechce do zápasnického důchodu a v srpnu jej čeká ostrý test v oktagonu.

Do té doby neporažený Chris Weidman, se v roce 2013 utkal s obávaným šampionem Andersonem Silvou, který tehdy „kosil“ jednoho vyzyvatele za druhým. Mladý Weidman tehdy dokázal nemožné a porazil Silvu jeho vlastní medicínou, když skvěle vystihl moment, kdy si z něj Silva dělal legraci a knockoutoval ho. Jeho levý hák, kterým poslal dlouholetého brazilského šampiona spát, obletěl svět a Weidman se stal senzací. Jeho vítězství však mělo trochu pachuť „náhodného úderu“ a mnoho kritiků říkalo, že vyhrál jen proto, že jej Silva podcenil a dělal v zápase šaškárny.

 

Weidman si stál za tím, že to rozhodně náhoda nebyla, a že to klidně zopakuje. A skutečně to zopakoval, i když způsob, jakým vyřadil Silvu z boje nikdo nečekal. Když Silva kopal lowkick, Weidman jej vyblokoval svým kolenem, o které si Anderson Silva zlomil holeň a bylo jasné, že zápas je u konce.

 

Weidman potom zvládnul svůj šampionský pás ještě dvakrát obhájit, proti Lyoto Machidovi a Vitoru Belfortovi, kterému nadělil rychlé TKO v půlce prvního kola.

Pak ale přišel zápas s Lukem Rockholdem, který nad Weidmanem vyhrál na TKO a vzal mu šampionský pás. To byla Weidmanova první prohra v oktagonu a od té doby to s jeho kariérou začalo jít z kopce. Z posledních šesti zápasů jich pět prohrál, všechny na KO nebo TKO.

Naposledy jej v říjnu tvrdě sejmul Dominick Reyes a zkazil tak Weidmanovi jeho debut v polotěžké váze.

I přes všechny tyto prohry se ale Chris cítí být ve skvělé formě a nechce si připustit, že by měl ve svých 36 letech pověsit rukavice na hřebík. Na jeho obhajobu lze říct, že všechny prohry byly s těmi nejlepšími a do té doby než byl svými soupeři ukončen, si většinou nevedl vůbec špatně.

UFC mu tedy vyhovělo a v dalším zápase, který je naplánován na 8. srpna, se Chris Weidman utká s dagestánským bojovníkem Omarim Akhmedovem.

Akhmedov je v žebříčku na 11. místě a rozhodně to pro Weidmana není žádný lehký zápas. Ruský 32 letý bojovník je totiž mistrem v sambu a vyhrál 20 ze svých 25 zápasech. Momentálně má za sebou 3 vyhrané zápasy v řadě a v UFC vyhrál 7 ze svých 11 zápasů.

Je dost jasné, že Weidman bude pod velkým tlakem, protože případná další porážka by pravděpodobně znamenala vyškrtnutí z UFC. Naopak pro Akhmedova by Weidmanovo jméno bylo cenným skalpem do sbírky.

Zdroje:  UFC , mmajunkie.com

Nejnovější články