Cormier znovu rýpe do odvěkého rivala. Zpochybnil Jonesovu nominaci na bojovníka roku

Cormier znovu rýpe do odvěkého rivala. Zpochybnil Jonesovu nominaci na bojovníka roku Jon Jones vs. Daniel Cormier | zdroj: Profimedia

Zaslouží si Jon Jones nominaci na nejlepšího bojovníka roku? Cormier tvrdí, že jedna výhra k ocenění nestačí.

Každoroční udílení cen stanice ESPN pro nejlepšího bojovníka se blíží. Vítěz bude oznámen 12. července v Las Vegas. Mezi nominovanými jsou šampion welterové váhy Leon Edwards, držitel pásu lehké divize Islam Makhachev, nejlepší ženská bojovnice všech dob Amanda NunesJon Jones. Právě ten vyvolal pochybnosti u jeho odvěkého rivala Daniela Cormiera.

Cormier a Jones jsou držiteli titulů v polotěžké i těžké váze. Jejich rivalita patřila k tomu nejlepšímu, co bojové sporty fanouškům přinesly, a zcela po právu jsou považováni za nejlepší bojovníky v historii dvou nejtěžších váhových kategorií.

Jones se letos vrátil po tříleté pauze a získal titul šampiona těžké váhy, když v prvním kole uškrtil Ciryla Ganea. Podle Cormiera ale jeden zápas nestačí, aby se mohl Jones rovnat ostatním nominovaným.

„Nevím, jestli stačí jeden zápas proti Ganeovi, abyste se dostal do takové pozice. Není to nic proti Cirylovi, ale musíte se podívat na příběhy ostatních nominovaných. Makhachev porazil Oliveiru a Volkanovskiho. Pak je tu Amanda Nunes, která o pás přišla s Julianou Peňou, aby ho rázem získala zpět. Leon Edwards udělal, to co udělal. A mezi nimi má být Jones? Je tam jen proto, že je největší hvězda, která má pás. Šílené na tom je, že to může vyhrát, protože je slavný,“ prohlásil DC ve svém podcastu.

„S nominací všech souhlasím, ale Jones by měl mít ještě jeden zápas, aby mohl být nominován na bojovníka roku. Pokud mám být spravedlivý, Jones si to nezaslouží. Není za tím pořádný příběh.“

Jon Jones není v lehké situaci. Není snadné mu sehnat adekvátního soupeře. Stipe Miočič z utkání vycouval, Francis Ngannou odešel do jiné organizace. Souboj Jones vs. Ngannou měl fanouškům přinést odpověď, kdo je nejtvrdším chlapem světa. Francis ovšem přestoupil do PFL, které mu zaplatilo částku, kterou si představoval. Oba borci si během turnaje PFL střihli staredown, ze kterého Jones odešel jako vítěz. Alespoň si to Cormier myslí.

„Francis se nikoho nebojí, je to jeden z největších drsňáků na světě. Ale když jsem viděl, jak ho Jon chytá za ruku a něco povídá, tak se ve Francisovi cosi změnilo. Když pak začal říkat, že je nejlepší, Jon s klidnou tváří řekl: Vždycky jsem byl králem já. Vždycky jsem byl ten nejlepší. To se Francisovi promítlo do tváře. V tu chvíli jsem poznal, že se Jones Francise vůbec nebojí. Ani v nejmenším,“ pochválil nakonec svou Nemesis bývalý olympijský wrestler.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články