Dana White ukázal dobré srdce, thaiboxerovi, který přišel o nohy, věnoval 250 tisíc

Dana White ukázal dobré srdce, thaiboxerovi, který přišel o nohy, věnoval 250 tisíc zdroj: Profimedia

Ačkoliv je Dana White často kritizován za špatné platy pro bojovníky, umí být i štědrý a rád pomáhá lidem v nouzi.

Američan John Esposito měl loni štěstí v neštěstí. Když pracoval jako dělník na stavbě silnice, srazilo ho auto. Hned na místě přišel o nohy, při převozu do nemocnice mu pak dokonce přestalo bít srdce, ale lékařům se ho podařilo resuscitovat. "Když jsem se probudil v nemocnici, ptal jsem se doktora, co je s mýma nohama, protože jsem je neviděl. Řekl mi, že byly amputovány. Tak jsem se zeptal, jestli ještě budu někdy chodit. Řekl, že ano, ale ne jako dřív. A moje třetí otázka byla, takže už nebudu moct zápasit?" vzpomíná dnes už se smíchem.

Ačkoli byl John do té doby nadějným thaiboxerem, další zápasy už si na konto nepřipíše. Do tělocvičny se přesto vrátil a trénuje. Jeho trenér navíc pro svého svěřence zařídil internetovou charitativní sbírku, o níž se pak díky podcastu bojovnice Angely Hill dozvěděl i šéf UFC a okamžitě zaslal 10 tisíc dolarů (v přepočtu více než 250 tisíc).

Cílové částky 30 tisíc dolarů se tak i díky Whiteově daru skoro podařilo dosáhnout. Vybrané peníze by měly být použity na úpravy rodinného domu Espositových, aby se tam mladý Američan mohl po 9 měsících od nehody konečně přestěhovat zpátky.

Šéf UFC tak znovu ukázal, že nemá srdce z kamene. Nedávno například bojovník Joe Pyfer prozradil, že mu White věnoval v zákulisí finanční dar, díky němuž si mohl na rok zajistit bydlení. O pár týdnů později se mu za to v oktagonu odvděčil parádním knockoutem. Na druhou stranu ale umí Dana peníze rozhazovat i jinými způsoby, kupříkladu hazardem, v němž se nebojí vsadit klidně milion dolarů. Není to také tak dávno, co bojovníky naštval, když věnoval youtuberovi Kylu Forgeardovi k narozeninám 250 tisíc dolarů.

Zdroje:  TMZ

Nejnovější články