Šéf UFC zachránil bojovníkovi život, ten se mu za to odvděčil parádním knockoutem

Šéf UFC zachránil bojovníkovi život, ten se mu za to odvděčil parádním knockoutem Joseph Pyfer slaví vítězství v DWCS, které mu jako jedinému přineslo smlouvu s UFC | zdroj: FOTO: UFC

Dana White sice bývá kritizován za neadekvátní výplaty pro své zaměstnance, nemá ale srdce z kamene a o bojovníky v nouzi se dokáže postarat.

Na začátku letošní sezóny své show Dana White's Contender Series neměl šéf UFC moc důvodů k radosti, výkony většiny bojovníků byly nevýrazné, jako by si neuvědomovali, že se rvou o smlouvu s UFC a jen vyhrát nestačí. Fiasko premiérové epizody zachránil až v posledním zápase Joseph Pyfer, který zvítězil technickým KO ve druhém kole.

White ho v závěru pořadu dal za vzor ostatním. "Buďte jako Joe Pyfer," řekl a zřejmě to zafungovalo, protože v následujících dílech DWCS už o bojovné výkony a ukončení před limitem rozhodně nouze nebyla.

Ještě zajímavější než samotný výkon je ale Pyferův životní příběh. V 17 utekl z domu a wrestling mu prý v té době zachránil život a pomohl dostudovat střední školu. Po dosažení plnoletosti se konečně vrhl na vysněné MMA a po několika zápasech mezi amatéry vstoupil v roce 2018 mezi profíky a nedlouho poté dostal pozvánku do DWCS. Napoprvé to však nevyšlo kvůli zraněnému loktu. Následně upadl do deprese a dokonce prý přemýšlel nad sebevraždou.

V hledáčku UFC ale zůstal a letos přišla šance na reparát, kterou úspěšně využil. Po vítězném zápase ale přiznal, že ho v oktagonu nejspíš jen tak neuvidíme, protože se z něj stal bezdomovec a tuhle nepříjemnou situaci bude muset nejprve vyřešit, aby se mohl plně koncentrovat na trénink.

Nakonec se o svého nového zaměstnance postaral sám šéf UFC. V zákulisí Pyferovi dal blíže nespecifikovaný obnost, jehož prostřednictvím si mladý bojovník zajistil ubytování na rok dopředu a díky tomu se mohl do oktagonu vrátit už po necelých 2 měsících. Svému zaměstnavateli se odvděčil parádním knockoutem. Makedonce Amedovskiho poslal po úvodní oťukávačce k zemi naznačeným zvedákem, za nějž schoval tvrdý úder ze zadní ruky.

Zpátky v oktagonu ale Pyfera v dohledné době zřejmě neuvidíme. Plánuje totiž zvolnit, trochu si užít života a hlavně se zdokonalovat na trénincích, jelikož si uvědomuje, že ho již snadné zápasy nečekají. Ve 26 letech navíc nemá, kam spěchat, protože nejlepší roky kariéry má teprve před sebou.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články