Dariush a Ferreira předvedli pořádnou bitvu a vysloužili si bonus za zápas večera

Dariush a Ferreira předvedli pořádnou bitvu a vysloužili si bonus za zápas večera zdroj: Profimedia

Dariush a Ferreira nám ukázali technický, ale velice tvrdý a rychlý zápas, na který byla radost se dívat.

Souboj mezi Brazilcem Diego Ferreirou (17:3) a americkým bojovníkem s íránskými kořeny Beneil Dariushem (20-4), se stal právem zápasem večera na turnaji UFC Vegas 18.

Oba borci toho mají hodně společného – oba mají velice povedenou sérii vítězství, kdy Dariush neprohrál v posledních 5 zápasech v řadě a Ferreira dokonce porazil všech 6 svých posledních soupeřů. Oba jsou také velice komplexní a mají velice solidní striking, stejně jako brazilské jiu-jitsu, ve kterém jsou oba černými pásy. A oba už spolu taky bojovali v roce 2014. Tehdy se z vítězství na body radoval Dariush.

Borci na nic nečekali a začali do sebe najíždět tvrdými kombinacemi. Po chvíli vzal Dariush Ferreiru na zem, ale ten ukázal jak skvělý grappler je, a za okamžik se znovu postavil na nohy. Dariush mu ale nedopřál žádný oddech a pořád na něj házel svoje údery a dostal jej pod velký tlak. V jednom okamžiku zakontroval Ferreirův protiútok skvěle mířeným kolenem na játra, což Brazilec očividně ucítil a šel raději sám na zem. Odtamtud už jej Dariush nepustil a sice mu na zemi nedokázal udělat větší škodu svými údery, ale pořádně jej tam vyždímal. Na konci kola se ještě Ferreira dokázal postavit a dokonce Dariushe zasáhl dobrým zadním hákem, což mu Dariush oplatil tvrdou levačkou.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený MMA VIRTUOSO (@mma_virtuoso)

Druhé kolo zahájili bojovníci opět dobrou přestřelkou, ale nakonec bylo toto kolo spíše ve znamení grapplingu. Po chvíli totiž Dariush zatlačil Ferreiru na pletivo a sejmul jej na zem. Tam jej držel dobré 2 minuty a občas se mu i podařilo propašovat pár úderů. Ferreira se znovu zvedl, ale ne na dlouho, protože Dariush jej neustále tlačil a znovu jej vzal na zem, odkud jej už do konce kola nepustil.

Ve třetím kole Ferreira věděl, že dvě kola prohrál, a od svého kouče dostal za úkol zápas ukončit. Ze svého rohu také dostal cennou radu, ať se s Dariushem nepouští do žádných přestřelek, protože ten je umí využít pro svoje takedowny. Ferreira se tedy soustředil na jednotlivé údery a byl mnohem opatrnější.

To se ukázalo jako dobrý nápad, i když přišel asi příliš pozdě. Dariushovi se nedařilo vzít Ferreiru na zem, na druhou stranu ani v postoji nedával Ferreirovi nic zadarmo a byla z toho skvělá postojová bitva. Oba v ní měli své momenty, ale Dariush nepřestával tlačit a několikrát svého soupeře zasáhl tvrdou levačkou. Nakonec to byl Ferreira, který po zachyceném kopu dostal Dariushe na chvíli na zem, z čehož však nedokázal nic velkého vytěžit. Na konci kola ještě pro změnu Dariush doručil brazilskému bojovníkovi takedown, ale po chvíli se pozice otočily. Ukončení se nekonalo, ale oba borci předvedli skvělý zápas, který museli rozhodnout bodoví rozhodčí.

Bylo jasné, že první dvě kola vyhrál Dariush, s tím, že třetí kolo bylo velice vyrovnané a patrně mohlo jít na obě strany. Dariush tedy neskrýval překvapení, když první rozhodčí dal 2 kola Ferreirovi. Další rozhodčí naštěstí nebyli slepí a dali zápas po právu Dariushovi, který tak zvítězil na split decision.

Oba borci za svoji show dostali bonus 50 tisíc dolarů za zápas večera. Beneil Dariush tak prodloužil svou vítěznou sérii na 6 zápasů v řadě a dostal se mezi nejlepších 10 zápasníků v lehké váze.

Zdroje:  UFC

Nejnovější články