Darren Till promluvil o strachu před zápasem: "Byl jsem hrůzou bez sebe"

Darren Till promluvil o strachu před zápasem: "Byl jsem hrůzou bez sebe" zdroj: Profimedia

Nestává se moc často, že by MMA zápasníci otevřeně přiznali, že se bojí jít do zápasu.

Taky se moc často nestává, že byste v opilosti vyzvali jednoho z nejobávanějších zápasníků. Darren Till zvládl obojí. Darren Till se před týdnem utkal s Kevinem Gastelumem a ve svém debutu ve střední váze zvítězil těsně na body, většinovým rozhodnutím rozhodčích.

Zápasu předcházela spousta peripetií. Gastelum nejspíš podváděl na váze, když se nenápadně opřel o svého trenéra (za což mimo jiné dostal následně pokutu 1000 dolarů) a Till nemohl dostat víza, takže se do poslední chvíle nevědělo, jestli se zápas vůbec uskuteční. Do své práce v oktagonu ale nakonec oba nastoupili a po třech kolech dali rozhodčí vítězství Darrenovi Tillovi, byť s odřenýma ušima.

V pozápasové tiskové konferenci však Darren Till přiznal, že měl pořádně nahnáno: „Každý bojovník, a je jedno co vám kterýkoliv bojovník řekne, má strach. Pokud vám říkají, že nemají strach, je to naprostá lež. Ale v tomhle zápase jsem neměl jen strach, byl jsem strachy bez sebe. Nebyl jsem otřesený, prostě jsem nechtěl jít zápasit. Bylo toho moc, ten obrovský večer, pochyboval jsem o všem. Přemýšlel jsem jak se vyhnout tomu zápasu, dokonce jsem chtěl fingovat zranění, abych nemusel nastoupit. Ale když jsme proti sobě nastoupili, řekl jsem si, ‚Darrene, dej se dohromady, teď vyhrajeme ten zápas tak jak jsme plánovali, nenecháme ho, aby se tě dotknul a ty to vyhraješ.‘ Věděl jsem, že bude těžké ho knockoutovat, vím, že na to mám dost síly, ale taky vím, že je to obrovský tvrďák.“

Po této své zpovědi dostal Till mnoho slov uznání za svou upřímnost, například od novináře Ariela Helwaniho. Hezká slova pro něj však neměl veterán UFC, Diego Sanchez, který je známý svou tvrdostí a zběsilostí:

„Každý bojovník? To je naprostá hovadina! Možná nepotřebuje peníze, ale odmaká desítky let, aby konečně dostal pořádné peníze a on chce fingovat zranění? Dejte mu Yoela Romera a potom to zranění opravdu nafinguje. Sorry, ale nemůžu souhlasit s takovým zkur**ným slabochem.

Na otázku, jestli by chtěl bojovat s Yoelem Romerem, kubánským bojovníkem, kterému se většina divize snaží pro svoji tvrdost vyhýbat, Till se smíchem odpověděl: „Do pr**le s tím týpkem, nikdy s ním nechci bojovat, je to zvíře.“

Vtipné je, že Till na svém instagramu následně vyzval Yoela Romera. Bohužel se to stalo, když byl opilý a tak poté přidal vtipný meme s popiskem „Když se probudíte a uvědomíte si, že jste vyzvali Yoela Romera“, ke kterému dopsal výstižné „Ahhh f*ck“.

Zdroje:  MMA Fighting

Nejnovější články