Darren Till se v prosinci utká s Jackem Hermanssonem a tento souboj musí vyhrát

Darren Till se v prosinci utká s Jackem Hermanssonem a tento souboj musí vyhrát zdroj: Profimedia

Po prohře s Robertem Whittakerem čeká na Darrena Tilla další nebezpečný soupeř, tentokrát v podobě dánského Jacka Hermanssona.

Darren Till sice nedávno prohrál s Robertem Whittakerem ve velmi dobrém a vyrovnaném souboji, ale rozhodně se nedrží zpátky a 5. prosince se utká s Jackem Hermanssonem.

Jedna věc se Darrenovi Tillovi upřít nedá. Své soupeře si nevybírá a jde i proti těm nejlepším (snad kromě Yoela Romera). Jack Hermansson rozhodně není lehký soupeř a Darren by měl tentokrát rozhodně vyhrát.

Momentálně se mu totiž v UFC příliš nedaří. I přestože předvádí skvělé zápasy a baví fanoušky i mimo oktagon, z posledních 4 zápasů vyhrál pouze 1, na split decision proti Kelvinovi Gastelumovi. Je však nutné říct, že všechny tyto prohry byly proti top bojovníkům jako například Jorge Masvidalovi nebo Tyronu Woodleymu a naposledy také proti jedničce střední váhy, Robertu Whittakerovi.

S Whittakerem udělal Till velice dobrý zápas, ale nakonec sice těsně, ale zaslouženě prohrál na body. Navíc mu Whittaker zranil svým sidekickem koleno a tak bude Darren k zápasu s Hermanssonem potřebovat lékařské potvrzení, že může zápasit. Pokud by ho nedostal, zápas by musel být posunut.

Jack Hermansson vs. Kevin Gastelum Jack Hermansson dává Kevinovi Gastelumovi heel hook. | zdroj: Profimedia

Jackovi Hermanssonovi se naopak daří. Zatímco Darren Till se s Kelvinem Gastelumem trápil celý zápas, dánský rodák jej nedávno porazil hned v prvním kole na heel hook a dostal se tak na 4. místo v žebříčku, mezi elitu střední divize. Ze svých 11 zápasů v UFC jich vyhrál 8 a prohrál jen 3 zápasy, s Jaredem Cannonierem, Thiagem Santosem a Cezarem Ferreirou. Po výhře nad Gastelumem už si Hermansson uvědomoval, že je velice blízko šanci na titul a požadoval za dalšího soupeře vítěze zápasu mezi Tillem a Whittakerem. Nakonec sice dostal poraženého Tilla, ale i tak je to pro Hermanssona šance zazářit.

Naopak Darren Till se prohrou s Whittakerem propadl na 6. místo a bude se určitě chtít vrátit mezi kandidáty na souboj o titul, což by se mu výhrou nad Hermanssonem podařilo.

Zdroje:  mmajunkie.com

Nejnovější články