Darren Till se znovu hlásí o slovo. Vyzývá Roberta Whittakera

Darren Till se znovu hlásí o slovo. Vyzývá Roberta Whittakera Darren Till | zdroj: Profimedia

Darren Till se nebojí velkých výzev. Chce porazit bývalého šampiona 

Conor McGregor se vrací do akce. Dana White oficiálně potvrdil duel McGregor vs. Cerrone, jako hlavní zápas turnaje UFC 246. Jak všichni víme, Conor je králem pay-per-view a každý zápasník touží zápasit stejné kartě, jako irský bouřlivák. Nyní se ozval Darren Till, který po přechodu do střední váhy myslí na nejtěžší soupeře.

Till před dvěma lety hrdě vykřikoval, že bude šampion třech váhových kategorií. Dlouhá léta bojoval ve welterové váze a sbíral úspěchy. Zařadil se mezi nejlepší bojovníky nabité divize a probojoval se až k titulové šanci. Jenže pak přišla tvrdá stopka od bývalého šampiona Tyrona Woodleyho a Tillův sen se začal bortit. V posledním zápase ve váze do 77 kilogramů vyfasoval tvrdé KO od Jorge Masvidala a na delší dobu přerušil kariéru.

Drastické shazování je velkým problémem MMA a Till je skvělým příkladem, kam až může snižování hmotnosti zajít. Darren měl velké zdravotní problémy, a proto se rozhodl neničit tělo velkým hubnutím a raději přešel do střední váhy, která je mu přirozenější. Ve své premiéře přetlačil Kelvina Gasteluma po třech kolech na body a zařadil se okamžitě mezi potencionální vyzývatele Israela Adesanyi.

„The Gorilla“ se posunul na páté místo střední váhy a je logické, že hledá výše postavené soupeře. Ideálním protivníkem může být Robert Whittaker, který sice přišel o pás šampiona, ale stále je číslo jedna žebříčku UFC.

Darren Till využívá síly sociálních sítí a zveřejnil příspěvek: „Určitě hledáte hlavní před zápas, že? Roberte Whittakere, pojďme na to!

Vyslyší Whittaker Tillovu výzvu? Zápas na kartě s McGregorem je velkým lákadlem. Jde o tučný finanční zisk, který málokdo odmítne. Souboj dvojky s pětkou střední váhy ozdobí jakoukoliv kartu a UFC 246 bude jedním z nejsledovanějších turnajů roku. Který fanoušek si nechá ujít návrat Conora McGregora? Téměř žádný.

Zdroje:  Bloody Elbow

Nejnovější články