David Dvořák postoupil do TOP 10 nejlepších bojovníků muší váhy UFC!

David Dvořák postoupil do TOP 10 nejlepších bojovníků muší váhy UFC! zdroj: Profimedia

Skvělá zpráva pro Davida Dvořáka i všechny české fanoušky přišla z UFC, kde se v žebříčku muší váhy objevilo jméno českého bojovníka na 10. příčce.

Doteď byl jediný český zástupce v Top 10 Jiří Procházka, který je na 5. příčce v polotěžké váze, ale po včerejšku už má Česká republika v desítce nejlepších bojovníků dalšího reprezentanta.

UFC totiž vytáhlo Davida Dvořáka ze 13. příčky v žebříčku muších vah, rovnou na desátou pozici, čímž David přeskočil hned 2 zápasníky (Rauliana Paivu a Tima Elliota). Proč se tento krok UFC rozhodlo udělat právě teď není úplně jasné, ale pravděpodobně si uvědomili Dvořákův potenciál a věří, že by měl být mezi deseti nejlepšími bojovníky.

David se o tento úspěch podělil se svými fanoušky na Instagramu: „Nově jsem v UFC číslo 10 na světě. Je to jenom číslo, ale jsem na to hrdý. Z malého města Hradec Králové na vrchol světa. Díky všem za vaši podporu.“

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

Svůj první zápas v UFC si David odbojoval v březnu minulého roku a jako prvnímu Čechovi se mu podařilo svůj debut v nejprestižnější MMA organizaci světa vyhrát. Jeho soupeřem byl Bruno Silva, který Davidovi vítězství rozhodně nedal zadarmo, ale rodák z Hořic si po skvělé bitvě zaslouženě došel pro vítězství na body.

Ve svém druhém zápase v UFC, který se konal v září v Las Vegas, nastoupil český "Undertaker" proti Jordanu Espinosovi. Tady už David působil mnohem jistějším dojmem a celý zápas svému soupeři dominoval. Brutálními calf kicky rozkopal Espinosovi přední nohu a svým tlakem si vynucoval jeho útoky, na které číhal a skvěle kontroval tvrdými údery. V posledním kole nebyl David daleko od ukončení zápasu před limitem, ale jeho soupeř prokázal velkou odolnost a tak zápas skončil jednoznačným vítězstvím Davida Dvořáka na body.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený David Dvořák (@dvorak.david)

V současné době jede David Dvořák na neuvěřitelné vlně 15 vyhraných zápasů za sebou. Celkově za svou kariéru vyhrál 19 zápasů, z nichž 15 jich ukončil před limitem. Jedná se o velice komplexního bojovníka, který umí své soupeře ukončit jak v postoji (rozdal 8 KO), tak i na zemi (vyhrál 7krát na submisi).

Kdo bude dalším soupeřem českého sympaťáka není dosud známo, ale nabízí se zápas s týmovým kolegou Israela Adesanyi, Novozélanďanem Kai Karou-Francem, který spadl na devátou příčku a je tak těsně před Dvořákem.

Zdroje:  Instagram - David Dvořák , Sherdog.com

Nejnovější články