Díky, že jsi mě nezabil. Američan poslal po děsivém KO děkovný vzkaz svému přemožiteli

Díky, že jsi mě nezabil. Američan poslal po děsivém KO děkovný vzkaz svému přemožiteli Bryce Mitchell vs. Josh Emmett | zdroj: Profimedia

Americký bojovník Bryce Mitchell poprvé v kariéře zažil, jaké to je dostat knockout, měl ale velké štěstí, že ho soupeř zbytečně nedobíjel. Za to je mu hodně vděčný.

Na víkendovém UFC 296 nebyla o ukončení před limitem nouze, jedno KO ale ze všech vyčnívalo. Josh Emmett znovu ukázal, že má asi nejtvrdší úder v pérové váze, když Bryce Mitchella po necelých dvou minutách poslal do říše snů zadním hákem. Když pak viděl, že je soupeř mimo, už ho nijak nedobíjel, za což si vysloužil uznání kolegů a teď i poděkování od samotného Mitchella.

"Rád bych vám všem řekl, že jsem strašně vděčný Joshovi. Potom, co mě knockoutoval, mohl pokračovat s kladivy a pravděpodobně by mě to zabilo. On ale nepokračoval, byl prostě spokojený s tím knockoutem a šel pryč. A já jsem za to strašně vděčný, budu si to navždycky pamatovat. Díky, žes mě zbytečně nedobíjel, Joshi," vzkázal 29letý Američan prostřednictvím videa na sociálních sítích. Není divu, z oktagonu ho sice nemuseli vynést na nosítkách, ale bylo vidět, že se mu po KO nohy dost podlamovaly.

Nedobíjení v podobných případech ale rozhodně nebývá pravidlem. V historii MMA už jsme viděli spoustu zbytečných úderů. Někteří bojovníci se ani netají tím, že jsou připraveni do soupeře mlátit, dokud je neodtrhne rozhodčí. Třeba takový Jorge Masvidal si údery do bezvládného Bena Askrena vyloženě užíval a následně jen řekl, že to prostě bylo nutné. Na obranu podobných případů je ale nutno uvést, že se občas stane, že zápasník není po dopadu na zem úplně vypnutý a rozhodčí ho nechá pokračovat. V takové případě jeho protivník nedobíjením po knockdownu riskuje, že přijde o vítězství.

Emmett ale o ničivosti svých úderů nepochybuje. "Už jsem to udělat několikrát, vím, že jsou mimo. Viděl jsem, jak Bryce padl obličejem na zem. Trochu jsem tam sice slavil, ale už bych ho nepraštil, bylo by to zbytečné," vysvětlil svůj přístup. "Vím, že spousta bojovníků říká, že musíš pokračovat, dokud tě rozhodčí neodtrhne, ale já cítím, že když je praštíš tak tvrdě jako já, není to vůbec potřeba. Bylo to už tak brutální KO a Bryce je dobrý kluk. Je to těžké, když to někomu musíš udělat."

Ačkoliv se měl Emmett původně utkat s Gigou Chikadzem, nyní už o souboj s Gruzíncem nejeví zájem. Radši by prý bojoval s někým, kdo je v žebříčku před ním, aby se přiblížil k souboji o titul. Na začátku letošního roku ale šanci stát se prozatímním šampionem neproměnil, Yair Rodriguez ho uškrtil ve druhém kole. Následně pak Josh nestačil ani na Iliu Topuriu. Další pokus tedy nejspíš jen tak nedostane, pokud tedy podobně jako Mitchella nezničí konkurenty z nejlepší pětky pérové divize.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články