Země je placatá, gravitace neexistuje, tvrdí vycházející hvězda UFC a požaduje debatu s Joe Roganem

Země je placatá, gravitace neexistuje, tvrdí vycházející hvězda UFC a požaduje debatu s Joe Roganem Bryce Mitchell | zdroj: FOTO: UFC

Americký bojovník Bryce Mitchell věří, že se planeta Země není kulatá a neotáčí se okolo Slunce. Má pro to pádné argumenty, kterými by rád přesvědčil všechny pochybovače.

Američan Bryce Mitchell nepochybně patří mezi nejslibnější MMA bojovníky, kteří by v nadcházejících letech mohli bojovat o titul v UFC. Mezi profesionály koneckonců zatím neprohrál a může se pyšnit líbivou bilancí 15-0. Naposledy porazil veterána Edsona Barbozu a dostal se na 9. místo v žebříčku pérové divize.

Více než zápasy se ale 28letý rodák z Arkansasu, který jako jediný v UFC bojuje v maskáčových šortkách, proslavil podivnými názory. Věří totiž takřka jakékoliv konspirační teorii, například té o tom, že je Země ve skutečnosti placatá. Má pro to pádné argumenty a vůbec se mu nelíbí, že si komentátor UFC Joe Rogan z této předpotopní myšlenky často utahuje. Rád by tedy dorazil do jeho slavného podcastu, aby ho v debatě přesvědčil, že žil celý svůj život v iluzi.

"Jsem tu, abych Joe Rogana vyzval za to, že o mně mele hlouposti a že kecá kraviny i o mé mámě. Dělá to už příliš dlouho," uvedl Mitchell video, které umístil na sociální sítě. "Já a moje máma vám hned řekneme, že tahle Země je placatá. Nepohybuje se žádnou rychlostí 600 a něco tisíc mil za hodinu, netočí se tisíc mil za hodinu a nepřetržitě nepluje vesmírem. Tahle Země je placatá, je pevná a hvězdy a tak se točí kolem nás. Slunce se otáčí kolem nás. A já to můžu dokázat."

"Rád bych s tebou debatoval, Joe Rogane, protože už mě nebaví, jak si děláš legraci z plochozemců. A jestli si jsi tak jistý, pojď se mnou debatovat, kamaráde. Protože mě už unavují ty kecy, které tu zveřejňuješ."

Následně Mitchell některé ze svých neprůstřelných argumentů uvedl. "Gravitace není skutečná. Je to hustota. Když ten papír padá, je to proto, že má větší hustotu než okolní vzduch. Ne proto, že je tu nějaká magická věc zvaná gravitace. Neexistuje žádný důkaz gravitace, brácho. Je to hustota. Proto se vznášejí horkovzdušné balóny, protože horký vzduch má menší hustotu. Ne proto, že horkovzdušný balón je antigravitační zařízení."

"Snaží se vás krmit těmito lžemi, abyste si mysleli, že 'věda' má pravdu a že tento vesmír nestvořil bůh, ale velký třesk. Býval jsem ateista, protože jsem věřil, že tento vesmír stvořil velký třesk. Dřív jsem věřil všem těm kecům Neila DeGrasse Tysona," dodal. "Už mě nebaví poslouchat ty tvoje kecy, Joe, o tom, že plochozemci jsou hloupí. V debatě tě smáznu. Přejedu tě. Nemůžeš mě porazit, protože nemáš žádný důkaz."

Je pravda, že porazit Mitchella v racionální debatě bude asi ještě o dost těžší, než jej přemoci v oktagonu. Na druhou stranu by rozhovor mezi jím a Roganem mohl být opravdu zajímavý a posloužit jako ideální zábava na dlouhé zimní večery. Uvidíme tedy, zda slavný komentátor přijme vhozenou rukavici.

Zdroje:  Bryce Mitchell – Instagram

Nejnovější články