Dívčí válka podle gusta šéfa UFC. Tenhle zápas neměl poraženou, beru vás obě, slyšely válečnice

Dívčí válka podle gusta šéfa UFC. Tenhle zápas neměl poraženou, beru vás obě, slyšely válečnice Laura Sanko a Dana White | zdroj: Profimedia

Udělat dojem na šéfa UFC není snadné a nebývá zvykem, aby rozdával smlouvy i poraženým. V případě mladých válečnic ale udělal výjimku. 

Televizní show Dana White's Contender Series je zajímavá i díky tomu, že nám bojovníky před zápasem vždy nejprve představí. Neklade přitom primárně důraz na jejich zápasnické kvality nýbrž na životní osudy. Z jakého prostředí fighteři pocházejí, jak se k bojovým sportům dostali, co pro ně znamenají atd.

Litevka Ernesta Kareckaite třeba v útlém věku začínala s plaváním, aby také ne, když její matka reprezentovala i na olympijských hrách. Sportu bylo u nich doma podřízeno vše, tréninky měly občas přednost i před školou. Srdce si ale nevybírá, a tak Ernesta nakonec celkem brzo zběhla k MMA.

To její soupeřka Carli Judice taky přišla z jiného sportu, dlouhá léta se věnovala softballu. Když s ním skončila, hledala jinou aktivitu a rozhodla se vyzkoušet trénink MMA. A ukázalo se, že to byl zřejmě osud. Už za necelý rok stála v kleci. Své první tři amatérské zápasy vyhrála a přešla do profi. Tam si připsala tři působivé knockouty v prvním kole a dostala se do hledáčků scoutů z UFC. Přesto dostala pozvánku do letošní série DWCS až jako náhradnice.

Kareckaite jako by chtěla Judice vystrašit hned ze startu a nastoupila hodně zostra. Jenže tady narazila kosa na kámen. Zatímco Litevka sázela především na tlak a boxerské kombinace, Američanka využívala spíše zbraně typické pro Muaythai – kopy, klinč, kolena a lokty.

Vyrovnaná bitva nakonec trvala plných 15 minut a obě dámy po celou dobu nesundaly nohu z plynu. Z těsného vítězství 2:1 na body se nakonec radovala Kareckaite.

Dana White neskrýval nadšení a tleskal ve stoje, v závěru show pak prohlásil: "Myslím to s respektem, ale vypadaly jste tam jako dva chlapi. Jako kdybyste byli dva nejlepší postojáři, co se rozhodli, že si to prostě rozdáte v postoji a nepůjdete na zem. Bylo to úžasné, byl to jeden z těch zápasů, kdy do toho šlápnete hned na začátku a už nezastavíte. Ten zápas neměl poraženou, do UFC vás beru obě!"

Třeba se tak brzy dočkáme odvety. Pokud by totiž byla jen z půlky tak dobrá jako tenhle zápas, měla by potenciál zvedat diváky ze sedadel. Zejména Judice, s přihlédnutím k tomu, jak krátce trénuje, jeví jako velký talent.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články