Do Síně slávy UFC vstoupil Marc Ratner, který se v mnoha státech zasloužil o legalizaci MMA

Do Síně slávy UFC vstoupil Marc Ratner, který se v mnoha státech zasloužil o legalizaci MMA Marc Ratner | zdroj: Profimedia

Marc Ratner v minulosti vyřešil incident mezi Tysonem a Hollyfieldem a prosadil legalizaci MMA v USA. Nyní je v Síni slávy UFC.

Víkendový turnaj UFC 255 nebyl pouze o soubojích, ale také o novém členovi Síně slávy. Tím se stal Marc Ratner, který nyní pracuje pro nejslavnější MMA organizaci na světě jako viceprezident pro státem regulované záležitosti.

Ratner je globálním průkopníkem ultimátních zápasů, a bojových sportů obecně, a především díky jeho aktivní snaze je MMA legalizováno v celém USA a téměř ve všech státech na světě. „Marc Ratner je jednou z nejvýznamnějších osobností, která je zodpovědná za pokračující růst a popularitu bojových sportů,“ napsal ve svém tiskovém prohlášení bývalý generální ředitel UFC Lorenzo Fertitta.

„Jako jeden z nejvlivnějších a nejrespektovanějších regulátorů v bojových sportech přispěl Marc za poslední tři desetiletí k boxu a smíšeným bojovým uměním neměřitelným způsobem. Jeho činy budou formovat podobu i další roky. Je to můj přítel se skvelým charakterem a velkou morální integritou a bude skvělým přírůstkem do Síně slávy UFC.“

Nurmagomedov McGregor zdroj: Profimedia

Ratner vstoupil do světa bojových sportů v roce 1985, kdy se stal členem Nevadské sportovní komise, kde se také stal o 7 let později výkonným ředitelem. První velký případ, který musel řešit, byla slavná aféra ukousnutého ucha mezi Mikem Tysonem a Evanderem Holyfieldem v roce 1997.

Do UFC nastoupil v roce 2006 a okamžitě začal uplatňovat své vyjednávací schopnosti a dařilo se mu navracet MMA do mnoha amerických státu, kde bylo v průběhu 90. let zakázáno kvůli přehnané brutalitě.

Do března 2016 se mu tak povedlo, po legalizaci ve státě New York, vrátit smíšena bojová umění do všech 51 států USA. Především díky němu můžeme sledovat během roku takové neskutečné množství turnajů, jímž v pořádání vévodí organizace UFC a Bellator.

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články