Do USA se bojovníci dostanou už jenom s očkováním. Šéf UFC proto plánuje oživit „Fight Island“

Do USA se bojovníci dostanou už jenom s očkováním. Šéf UFC proto plánuje oživit „Fight Island“ zdroj: Profimedia

Vláda Spojených Států vydala nařízení, které může některým bojovníkům zkomplikovat život. UFC je ale připraveno v případě potřeby znovu zapojit svůj „Bojový ostrov“ v Abú Dhabí.

Současná covidová situace se bohužel znovu zhoršuje v podstatě všude na světě, což může ovlivnit i „neamerické“ bojovníky, kteří mají naplánovanou cestu za zápasem do USA. Americká vláda totiž vydala nařízení, že od 8. listopadu nebudou do země vpuštěni cizinci, kteří nejsou naočkovaní vakcínami uznávanými Světovou zdravotnickou organizací.

UFC o tom informovalo své bojovníky, kterým zároveň také zaslalo doporučení, jak by se měli zachovat, aby se mohli účastnit svých nadcházejících zápasů na americké půdě:

„Nedávno vláda USA oznámila, že od 8. listopadu, bude po cizincích cestujících do Spojených Států vyžadováno, aby byli plně očkováni, a aby toto očkování prokázali,“ napsalo UFC svým bojovníkům. „Plně očkování cestující budou také muset ukázat negativní test na covid-19 před odletem, který byl proveden do tří dnů před nástupem do letadla.“

„Měli byste tak zvážit svoje možnosti, jako je odcestovat do Spojených Států předtím, než nabyde toto nové vládní nařízení účinnost, nebo pokud si tak zvolíte, nechat se naočkovat vhodnou vakcínou.“

Šéf UFC Dana White se v minulosti už několikrát vyjádřil, že nebude od svých bojovníků vyžadovat vakcinaci, a že případné očkování by měla být svobodnou volbou každého člověka. UFC tak upřesnilo, že se nejedná o rozhodnutí organizace, ale vlády Spojených Států:

„Aby bylo jasno, toto není rozhodnutí UFC. UFC nevyžaduje vakcinaci. Jenom předáváme nové instrukce, které byly nedávno oznámeny vládou Spojených Států.“

Kromě nadcházejícího turnaje UFC 267, který se bude konat 30. října v Abú Dhabí, má prozatím UFC v plánu pořádat všechny své turnaje až do ledna ve Spojených Státech. To by se však mohlo změnit, protože Dana White se vyjádřil, že kvůli novému nařízení hodlá pořádat více turnajů na „Fight Islandu“ ve Spojených arabských emirátech, kde kvůli pandemii v minulosti proběhlo už několik turnajů.

„Myslím, že ‚Fight Island‘ znovu ožije,“ řekl White v návaznosti na nařízení vlády USA. Ano, hodláme tam dělat více akcí. Letím do Abú Dhabí příští středu, takže tam mám spoustu meetingů. Stejně jsem se nemohl dočkat, až vám ukážu, co se teď v Abú Dhabí děje, takže až tam budu, všechno zařídím a dokončím,“ slíbil šéf UFC, který si na svůj „Bojový ostrov“ velice potrpí.

Zdroje:  mmafighting.com , mmajunkie.com

Nejnovější články