Staré rány nejsou zahojeny. Finalista turnaje Bellatoru se pustil do rozepře s Blachowiczem

Staré rány nejsou zahojeny. Finalista turnaje Bellatoru se pustil do rozepře s Blachowiczem Jan Blachowicz | zdroj: Profimedia

Corey Anderson si s Janem Blachowiczem stále nemůže přijít na jméno a na sociálních sítích tak došlo k ostré výměně názorů.

Americký bojovník Corey Anderson se postupně stává jednou z největších hvězd polotěžké váhy zámořské organizace Bellator. O víkendu totiž za pouhých 51 vteřin vyřídil svého bývalého kolegu z UFC Ryana Badera, čímž postoupil do finále Grand Prix, kde se s Vadimem Němkovem utká o šampionský pás a také o pohádkovou prémii, jež činí jeden milion dolarů.

Na Andersona se tak téměř ze všech stran sypou slova chvály a on sám už připustil, že se vidí v příštím roce na trůnu. Šéf Bellatoru dokonce prohlásil, že vítěz finále Grand Prix bude nejlepší polotěžkou vahou ve světě MMA.

To se ale úplně nelibí nynějšímu šampionovi konkurenční UFC Janu Blachowiczovi, který Andersona před rokem a půl dokázal sestřelit k zemi už v prvním kole, čímž výrazně přispěl k jeho konci v nynější nejslavnější MMA organizaci na světě.

„Počkejte. Takže chlap, který odešel z UFC poté, co jsem ho uspal a málem jsem ho donutil odejít do důchodu, získal pár vítězství v 2. lize a tvrdí, že je nejlepší?“ napsal Blachowicz na svém twitterovém účtu. „Možná jsem ho udeřil moc tvrdě. Neumíš vyhrávat ani prohrávat, Corey. V tomhle sportu jsou různé úrovně.“

Anderson si tyto průpovídky na sociálních sítích nenechal dlouho líbit a po pár hodinách zareagoval. Blachowiczovi vyčetl a připomněl především to, že ho v jejich první společné konfrontaci (v roce 2015) přejel naprosto jasně na body a zasypal ho tolika údery, že Polák odcházel z klece s oteklým okem a napuchlým obličejem.

„Nezapomeň, co se ti stalo poprvé,“ napsal Anderson ve svém tweetu. „Vypadal si díky mně jako sloní muž. A pak si sdílel, že musíš odjet domů a přehodnotit svoji kariéru. Ano ve druhém zápase jsi mě sestřelil (šťastný úder?), ale v tom prvním jsem z tebe na 15 minut udělal svojí ženskou, tam jsi žádné štěstí neměl.“

Na tento komentář zatím Blachowicz neodpověděl, ale je vidět, že staré rány těchto borců ještě nejsou v žádném případě zahojené. Další odvety se ale s největší pravděpodobností nedočkáme. Varianta, že by se Anderson v případě vítězství nad Němkovem chtěl vrátit zpět do UFC je vzhledem k jeho předchozím velkým neshodám s vedením organizace v tuto dobu prakticky nereálná. Polák má navíc velice nabitý program, už 30. října ho totiž čeká obhajoba s Gloverem Teixeirou a poté si na něj brousí zuby český bojovník Jiří Procházka.

Zdroje:  Twitter Jan Blachowicz , Twitter Corey Anderson

Nejnovější články