Procházkovi roste konkurence, Armén odolal bulharskému wrestlerovi a rozpoutal bouři, která skončila totálním KO

Procházkovi roste konkurence, Armén odolal bulharskému wrestlerovi a rozpoutal bouři, která skončila totálním KO Armen Petrosyan vs. Kaloyan Kolev | zdroj: Profimedia

Arménský bojovník měl namále, nakonec ale před zraky šéfa UFC soupeře doslova zdemoloval. "Nejlepší zápas, co jsem za hodně dlouhou dobu viděl, nemůžu se dočkat, až ho uvidím bojovat znovu," rozplýval se White.

Nejtvrdší „pracovní pohory“ pokračovaly dnes v noci osmým kolem, v němž jsme opět mohli vidět pět skvělých zápasů, v nichž změřily síly vytipované talenty z celého světa. UFC nakonec do svých řad přijalo čtyři z nich.

Velmi zajímavým „prospektem“ pro polotěžkou divizi (-93 kg), v níž válčí také Jiří Procházka, se ukázal být Armen Petrosyan, velmi úspěšný thaiboxer, který pro svou zem vybojoval zlatou medaili i na mistrovství světa IFMA. Kromě toho také šampion Ruska v karate a K-1. Do MMA naskočil před třemi lety a zatím nasbíral rekord 5-1, přičemž všechny výhry získal KO.

Nadšení z něj neskrýval ani matchmaker Mick Maynard, který ho do show vytipoval. Zároveň mu ale boj o vstupenku do UFC nijak neusnadnil. V oktagonu totiž Arménce čekal Bulhar Kaloyan Kolev s impozantní bilancí 10-0, který naprostou většinu soupeřů ukončil před limitem. Na druhou stranu ale většinou nebyli podle skóre z nejkvalitnějších.

Stylově měl však bulharský bojovník představovat pro Petrosyana problém, protože se sice nezdráhá bojovat v postoji, ale do MMA přišel ze zápasení, kde patřil ke špičce. Právě toho se nakonec rozhodl využít a po pár vteřinách vzal Arména bez výraznějšího odporu na zem.

Ten se ale okamžitě vyškrábal zpět na nohy. Přípravu totiž nepodcenil a podstoupil ji v zemi wrestlingu zaslíbené – Dagestánu. Kolev to ale nevzdával a mrštil s ním o zem znovu. Tam se mu dokonce dostal do zad a vypadalo to, že prvotřídní postojář nebude mít šanci ukázat ani zlomek svých kvalit.

Necelé dvě minuty před koncem kola se mu ale konečně podařilo vysmýknout ze sevření a nemeškal ani vteřinu, okamžitě přešel do útoku. Vysílený Kolev udělal to nejlepší, co mohl a prostě Petrosyana přišpendlil zpátky na pletivo.

Neměl však už dost sil, aby ho tam udržel až do konce kola. Minutu před koncem se houževnatý Armén opět vysmýkl a okamžitě vypálil nebezpečný highkick, který Kolev sežral. Následovaly boxerské kombinace. Bulhar se potopil pro takedown, Petrosyan ho ale bez problémů ubránil a pokračoval v započaté demolici.

Dana White byl na nohou a nadšeně vítězovi gestikuloval, že už mu tiskne smlouvu. Na cestě z klece ho pak ještě zastavil a něco mu říkal. Když se ale moderátorka Laura Sanko šťastného Petrosyana ptala co, bojovník se smíchem přiznal, že nemá šajnu. Měl by se ale možná začít učit anglicky, protože má velký potenciál zamíchat v budoucnu kartami v polotěžké divizi.

„Byl to jeden z nejlepších a nejzábavnějších zápasů, jaké jsem za poslední hodně dlouhou dobu viděl. A to jsem viděl nějaké skvělé zápasy, ne jen tady ale i v UFC. Tenhle fight byl úžasný, ten kluk tam rozpoutal šílenou bouři a absolutně soupeře zničil, rozebral ho rukama,“ podělil se v závěru show o své dojmy šéf UFC. „Nemůžu se dočkat, až ho uvidím bojovat znovu.“

Zdroje:  UFC

Nejnovější články