Domluveno. Odveta Procházky s Teixeirou bude v prosinci! Blachowicz se ale nevzdává a dál volá po největším zápase v dějinách Evropy

Domluveno. Odveta Procházky s Teixeirou bude v prosinci! Blachowicz se ale nevzdává a dál volá po největším zápase v dějinách Evropy Jiří Procházka | zdroj: FOTO: UFC

Ledy se hnuly, šampion Procházka navrhnul Gloverovi termín odvety, ten ihned přijal. Zklamaný Polák Blachowicz ale dál žadoní o šanci.

Jiří Procházka dal jasně najevo, že chce znovu bojovat ještě letos a pobídl Glovera Teixeiru, aby se vyjádřil k nabídnuté odvetě. "Pošli mi lokaci," reagoval brazilský veterán a záhy ji dostal. "UFC 282, 10. prosince, Las Vegas," napsal český šampion. "Pojďme na to!" přitakal vyzyvatel.

Vypadá to tedy, že očekávanému souboji už nic nestojí v cestě a v zimě dostaneme předčasný vánoční dárek. Leda by snad chtělo UFC trvat na lednovém termínu, kdy plánuje turnaj v Riu de Janeiru a domácí hvězda Teixeirova formátu by se jim na startovce určitě hodila. Procházka to prý však odmítl.

Svůj lobbing ale zatím nevzdává ani Blachowicz. Když zjistil, že českého bojovníka nevyprovokuje po zlém, zkusil ho nalákat na vidinu mega souboje. "Jiří, nejde o sliby. Tohle je šance na největší evropský zápas v dějinách tohoto sportu. TO JE TO! Jsme oba muži činu, oba máme světu co dokázat. Nyní se naskýtá příležitost a my můžeme vytvořit něco velkého."

Český šampion ale už v minulosti ukázal, že drží slovo, a tak si bude muset Jan počkat. Případně by mohl vzít souboj s Anakalaevem. Dagestánec se do něj na sociálních sítích opakovaně naváží, nevypadá to však, že by o něj měl Polák zájem.

Do věci se vložil také Američan Jamahal Hill, který jde rychle nahoru, před pár dny vyřídil Thiaga Santose a poskočil na 6. příčku v divizi. Ten Blachowiczovi připomněl KO, které mu právě "Maretta" před lety nadělil v Praze, zatímco on Brazilce před pár dny knockoutoval. Jan zatím nereagoval, ale tohle by pro něj byla určitě schůdnější varianta, byť by případným vítězstvím nezískal takový respekt jako výhrou nad Ankalaevem.

Je pravděpodobné, že bude UFC chtít na prosinec k titulovému souboji doplnit i další duel vysoce postavených bojovníků z polotěžké divize. V případě zranění Teixeiry či Procházky by totiž jeden z nich mohl posloužit jako náhradník. Největší smysl by dával rozhodně duel Blachowicz versus Ankalaev, ale šanci může dostat i Hill, jelikož v žebříčku nad ním figurují už jen Rakič a Smith, kteří jsou teď ale na delší dobu mimo hru kvůli zraněním.

Zdroje:  Jiří Procházka - Twitter

Nejnovější články