Dostal KO hlavičkou a pak ho soupeř ještě uškrtil, přesto byl Holland se svým výkonem spokojený

Dostal KO hlavičkou a pak ho soupeř ještě uškrtil, přesto byl Holland se svým výkonem spokojený Holland si naběhl na hlavičku a na moment byl mimo. | zdroj: Profimedia

Američan Kevin Holland neměl svůj den, jeho zápas ale kvůli nechtěné hlavičce skončil "bez výsledku". On to ale viděl jinak. "Knockoutoval mě a uškrtil v jednom zápase, na ulici by to byl konec," řekl na tiskové konferenci.

Existují různé typy bojovníků a pak je tu Kevin Holland. Asi nikdo si totiž okamžiky neužívá tak viditelně jako 28letý Američan s přezdívkou „Trailblazer“. Zazářil v loňském roce, kdy v UFC nasbíral 5 výher a probil se mezi užší špičku střední váhy. Tam se ale bohužel naplno ukázaly jeho mezery ve wrestlingu a boji na zemi. Přesto bavil sebe i diváky. Nezapomenutelný je například moment, kdy během pauzy prosil Khabiba v hledišti o zápasnické rady.

Holland má rozhodně potenciál stát se velkou hvězdou a naštěstí si uvědomil, že bude muset na svých nedostatcích pracovat. Po poslední prohře s Vettorim tedy zamířil na trénink například k Danielu Cormierovi, někdejšímu šampionovi polotěžké a těžké váhy a také olympijskému medailistovi v zápasení.

Právě ten nyní mohl sledovat Kevinův pokrok přímo z bezprostřední blízkosti, protože víkendové UFC komentoval. Podle očekávání chtěl Kyle Daukaus vzít Trailblazera na zem. Ten se ale nedal a na kleci dobře vzdoroval, na což nezapomněl upozornit svého wrestlerského mentora: „Trošičku lepší, co, DC?“ obrátil se ke komentátorskému stolku, zatímco se snažil ubránit strhu. To se mu nakonec povedlo a rozhodčí po chvíli oba bojovníky v patové situaci roztrhl.

V postoji se Holland ihned vrhl do útoku. Při přískoku se však s uhýbajícím Daukausem srazili hlavami a Kevin šel k zemi. Ze zpomalených záběrů bylo vidět, že dostal regulérní KO, ale ihned po dopadu mu vědomí naskočilo zpět a on pokračoval v boji.

Rozhodčí nechal akci běžet dál, ale svým kolegům u klece signalizoval, že bude třeba situaci vyhodnotit na základě videa. Jenže Daukaus vzal mezitím Hollandovi záda a dotáhl škrcení rear-naked choke.

Následovala debata rozhodčích a přítomných funkcionářů UFC, jak zápas vyhodnotit. Nakonec se rozhodli, že jej ponechají bez výsledku. „Musíme si to dát znovu, hned jak budeme moci,“ nabídl Holland okamžitě Daukasovi, který byl z výsledku dost smutný.

„Štve mě to. Z té hlavičky se dostal a rozhodčí nic neřekl. On pořád bojoval, takže za mě to bylo v pohodě. Kdyby se to stalo mě, tak by to bylo v pohodě. Kdyby se dostal zpátky na nohy a knockoutoval mě, udělali by z toho na ESPN velkou věc. Říkali by: wau, dostal hlavičku a pak se postavil a knockoutoval ho. Ale protože se z toho dostal a pak mi dal záda a já ho uškrtil, tak je to bez výsledku…“ podělil se Daukaus o své pocity na pozápasové tiskové konferenci, který takto přišel i o svůj výherní bonus, který by mu býval zdvojnásobil výplatu.

Nadšený nebyl ale ani Holland. „Co je mi známo, tak mě knockoutoval a uškrtil v jednom zápase. Kdyby to byl zápas na ulici, tak by vyhrál,“ nabídl svůj pohled. „Tu hlavičku jsem neubránil, to je moje chyba. Všechna čest Kylovi, odvedl dobrou práci. Já Nikdy nikoho hlavou neknockoutoval. Dal jsem teda hlavičku sekuriťákovi na střední a vykopli mě za to. Tím myslím, buď rád, že tě nevykopnou z UFC,“ neodpustil si „Trailblazer“ své typické vtípky. „A má pravdu, kdybych se postavil a knockoutoval ho, tak bych byl mezi na televizi ESPN.“

Se svým výkonem byl ale Kevin i tak spokojený, radost mu udělalo, že dokázal ubránit soupeřův pokus o přenesení boje na zem.

Kdy a jestli vůbec odveta nakonec bude, zatím není jasné. Kevin totiž rozhodně nebude chtít dlouho čekat, už na tiskovce několikrát zopakoval, že by šel nejradši hned zpátky do klece. Kyle by naopak v ideálním případě rád bojoval až po svém starším bratrovi Chrisovi, kterého čeká 18. prosince zatím nejdůležitější zápas v kariéře proti „černé bestii“ Derricku Lewisovi. V případě výhry by se pak dostal na dohled titulu v těžké váze, což má teď u Daukausů pochopitelně nejvyšší prioritu.

Zdroje:  Tisková konference UFC

Nejnovější články