Takové KO se jen tak nevidí! Soupeře vystřelil levým hákem do vzduchu, pak se dojetím rozbrečel

Takové KO se jen tak nevidí! Soupeře vystřelil levým hákem do vzduchu, pak se dojetím rozbrečel Brazilský bojovník Douglas Silva de Andrade knockoutoval svého soupeře výstavník KO. | zdroj: Getty Images

Brazilský bojovník Douglas Silva de Andrade potvrdil svou pověst knockoutéra. Belgičana sestřelil skvěle načasovaným hákem přímo na bradu. Za svůj výkon dostal navíc milionový bonus.

Na turnaji UFC Vegas 38 jsme byli svědky výstavního knockoutu, o který se postaral brazilský bojovník Douglas Silva de Andrade. Proti tomu UFC postavilo belgického bijce Gaetana „El Tigre“ Pirrella, s kterým se však Silva vůbec nepáral a doslova jej sestřelil hned v úvodu prvního kola.

Silva začal tlačit od prvního okamžiku a z jeho zaťatých svalů bylo jasné, že plánuje přidat další rychlé KO do své bohaté sbírky. Pirrello mu sice dal několik dobrých lowkicků, ale Brazilec jej pak trefil zadním capákem a dalšími údery ho přišpendlil ke kleci.  Tam se oba borci chvíli přetahovali, ale nic zásadního z toho nevzešlo.

Následně si v postoji vyměnili několik lowkicků, když v tom se Pirrello odhodlal k roundkicku na žebra z přední nohy. Na to ale Silva čekal a dříve, než se Belgičanovi podařilo kop dokončit, byl u něj se svým levým hákem. Trefil jej přímo na bradu zrovna v tom nejlepším okamžiku, takže jej svým úderem doslova zvedl do vzduchu a přinutil na okamžik levitovat. Při následném pádu se Belgičanova hlava odrazila od podlahy oktagonu a Silva mu dal na cestu do bezvědomí ještě několik ran, než rozhodčí stihl zápas zastavit.

Takovéto výstavní KO může být často připisováno náhodě, ale v případě Silvy to tak určitě nebylo. Stejný úder prý trénoval s trenéry v šatně, navíc to pro 36letého Brazilce bylo již jubilejní 20. KO v kariéře, přičemž rovnou polovinu získal v 1. kolech. Před vstupem do UFC dokázal Silva vyhrát 21 zápasů bez jediné porážky, a i když potom v UFC našel své přemožitele v podobě Roba Fonta nebo Petra Yana, pořád se jedná o velice nebezpečného bojovníka.

Z výhry měl brazilský bojovník obrovskou radost, možná až příliš velkou. Začal totiž lézt na pletivo klece, odkud metal jedno salto za druhým. Přitom málem dopadl na rozhodčího i lékaře, kteří se věnovali knockoutovanému soupeřovi. Pak se v dojetí rozbrečel.

Je známo, že šéf UFC Dana White nemá rád, když někdo po vítězství dělá salta z klece (právě kvůli riziku zranění), ale KO, kterým Silva vyhrál nad Gaetanem Pirrellem bylo velice působivé, a tak neměl jinou možnost, než dát brazilskému bojovníkovi také bonus 50 tisíc dolarů (více než milion korun) za výkon večera.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články