Dostal výprask, přesto z nemocnice vzkázal, že by soupeře porazil v 9 z 10 zápasů

Dostal výprask, přesto z nemocnice vzkázal, že by soupeře porazil v 9 z 10 zápasů Giga Chikadze po bitvě s Calvinem Kattarem | zdroj: Profimedia

Neměl svůj den a americký soupeř si na něm udělal osobní rekord v počtu trefených úderů, přesto "Gruzínský ninja" vzkázal, že by jinak vždy vyhrál.

Byl na vrcholu, v UFC 7 výher v řadě a hlásil se o titulovou šanci. Kdyby o víkendu vyhrál, nejspíš by ji brzy dostal. Jenže to nebyl jeho večer, v prvním kole udělal chybu, když vyslal kop na soupeřovu hlavu, netrefil a podklouzl. Od té doby už měl jasně navrch soupeř Calvin Kattar a Giga Chikadze odcházel po 25 minutách spráskaný jako pes.

"Respekt," vzkázal nejprve vítězi, z nemocničního lůžka se ale následně spojil s fanoušky a byť byl viditelně zklamaný, sebevědomí se vrátilo.

"Trošku se teď budu muset zahojit. Vím, že sledujete mou cestu a tohle je její část. Když jsem se na tenhle sport dal, věděl jsem, že je to součástí. Včera večer jsem to pos**l. Ale je to v pohodě, je to cesta. Poučím se z toho a příště se vrátím o dost silnější. Už teď je mi líto mých budoucích soupeřů."

Těžko říct, jak by se zápas odehrával nebýt osudového kopu v prvním kole. Kattar sice nastupoval jako outsider, ale přišel připravený. I on byl loni v podobné situaci, když ho v podobném duchu zdemoloval Max Holloway. Vrátil se až po roční pauze a prohra z něj, zdá se, skutečně udělala lepšího bojovníka. Může tedy být inspirací i pro Chikadzeho, ten ho ale jako lepšího nevidí.

"Myslím si, že kdybych s tím chlapem bojoval desetkrát, tak bych devětkrát vyhrál," vzkázal z nemocnice nepříliš uvěřitelně Gruzínec. "To včera byl ten jeden zápas, který bych prohrál. Tak to prostě je. Udělal jsem chybu a teď za ní platím. Ale všechno v pohodě, jsem nezlomitelný. Pamatujte si to, Gruzínci jsou nezlomní. Takhle bojujeme, až do konce."

Uvidíme, kdy se Giga do boje vrátí a kolik dalších zápasů letos stihne. Svému snu v podobě titulu se teď sice trochu vzdálil, v případě několika pěkných výher ale může šanci dostat relativně brzy. Pérová divize je totiž na rozdíl od některých jiných na špici relativně průchozí. Na absolutním vrcholu ale na druhou stranu čeká dvojice Alexander Volkanovski a Max Holloway, kteří v boji působí dojmem, že jsou o několik úrovní dál než ostatní.

Zdroje:  Giga Chikadze Instagram

Nejnovější články