Drží mě jako rukojmí a chtějí, abych bojoval s Conorem, postěžoval si Diaz. Prý už kývl i na zápas s Chimaevem

Drží mě jako rukojmí a chtějí, abych bojoval s Conorem, postěžoval si Diaz. Prý už kývl i na zápas s Chimaevem McGregor a Diaz už se utkali dvakrát. Ve vzduchu tak visí trilogie. | zdroj: Profimedia

Svérázný bojovník Nate Diaz odkryl, jak těžké je pro něj opustit UFC, kde se mu za žádnou cenu nedaří domluvit poslední zápas.

Je to už více než rok, co jsme v kleci naposledy viděli populárního Nathana Diaze. Zápas s Leonem Edwardsem sice na body prohrál, jeho pověsti to ale nijak neublížilo, jelikož měl vítězství v posledním kole doslova na dosah, jen pro něj nenatáhl ruku. V ideálním světě by další fight absolvoval po 4 měsících, jenže se tomu tak nestalo. Rozhovory takřka nedává, ale nyní udělal výjimku, aby se v rámci pořadu The MMA Hour podělil o svou frustraci z UFC, se kterým se mu nedaří dohodnout na posledním zápase.

"Nechtějí mě nechat se vyvázat ze smlouvy, drží mě jako rukojmí. Já chci pryč. To je teď můj hlavní cíl a byl už od roku, který to byl? Ten rok, co jsem bojoval s Benem Hendersonem," překvapil Nate informací, že chtěl z UFC odejít už od roku 2012. Druhým dechem ale dodal, že si organizace velmi váží, protože díky ní se dostal tam, kde teď je. Zároveň je přesvědčen, že právě v oktagonu UFC se i nadále budou potkávat ti nejlepší z nejlepších.

Na peníze si Diaz nemůže stěžovat, podle svých slov je po McGregorovi druhým nejplacenějším bojovníkem a UFC mu nabízí ještě větší odměnu, pokud prodlouží smlouvu. "Já nechci víc peněz, chci jít dělat jiné věci. Možná pak znovu podepíšu, ale potřebuji pryč," řekl s tím, že by teď rád vyzkoušel box a brazilské jiu-jitsu. Věří totiž, že by se v těchto odvětvích mohl stát mistrem světa, pokud by se na ně zaměřil.

Problém je ale v UFC, které si nechce nechat jednu ze svých největších hvězd pláchnout. "Nikoho mi nenabídli. Volám po zápasech už věčnost. Řekl jsem si o spoustu fightů, o Luqueho, Tonyho Fergusona. Řekl jsem si o čtyři nebo pět lidí a všechno zamítli. Pak mi konečně nabídli Khamzata a já jím odpověděl, co to má sakra být. Ale pak jsem si řekl, proč ne?" odkryl Diaz pohled do zákulisí. Nejprve se mu prý nelíbilo, že ho chce organizace využít, aby jim pomohl vybudovat novou hvězdu. Když pak prý na souboj s Chimaevem přecejen kývl, ze strany organizace najednou přicházely jen samé výmluvy. 

Nate Diaz zdroj: Profimedia

Těžko říct, na čí straně je pravda. Diaz ale v rozhovoru působil dost zhrzeným dojmem. Dokonce uvedl, že se mu nelíbí, že ho organizace navenek znevažuje, zatímco v zákulisí se chovají dobře. Tím pravděpodobně narážel na slova Dany Whitea, který nedávno zkritizoval jeho bilanci z posledních zápasů. Diaz ale jede podle vlastního principu a považuje se za ultimátního bojovníka, který nikdy nebyl ukončen, což je v jeho vidění světa víc než líbivé statistiky.

"Jestli ti nakopou p**el nebo tě uškrtí, jako se to stalo každému v lehké a welterové váze, tak jsi poslední u stolu, je mi úplně jedno, jakou máš oproti mě bilanci, protože ty čísla tam dávají oni, je to kontrolované. Chápete? Jak už jsem říkal, mám nejdelší kariéru, nikdo mě neukončil, ti blbci všichni dostávají facky a knockouty, jsou uškrceni ze všech stran. Já jsem tady tak dlouho a jsem teď ještě lepší. Na začátku jsem vyhrál Ulimate fightera (reality show, pozn. red.) a jsem celou dobu v kurzu. Jsem ultimátní bojovník!"

Vysmál se i bývalému neporaženému šampionovi Nurmagomedovovi, který byl před několika dny uveden do Síně slávy. "Khabib je taky malá d**ka. Koho v bojích o titul porazil? Poiriera a Gaethjeho, oba byli znova a znova ukončováni, stejným způsobem jako je porazil on. Byl jsi zbabělý fighter, bál jsi se celou dobu a teď jsi v Síni slávy? Já jsem tu byl už v době, kdy ještě ani žádná Síň slávy nebyla. Já tam ani být nechci, je to celé vtip."

"Posledních 6 nebo 7 měsíců, když si řeknu o zápas, tak mi nabídnou víc peněz. A pak mi nabídnou víc a víc. Já jsem ale v bodě kariéry a života, kdy už víc peněz nepotřebuju, chci jen prostě odejít. Jsem nad všemi v UFC. Všichni ti chlapi, které mi můžou nabídnout, i ti, o které si sám říkám, všichni byli využiti a odkopnuti. Lehká váha a welter jsou recyklované divize. Podle mě tam není nikdo, kdo by za to stál, nejsou tam teď žádní vhodní soupeři. Proto chci pryč, ale až tam budou nějací chlapi, kteří za to stát budou, tak budu zpátky."

Je veřejným tajemstvím, že UFC by nejradši vidělo závěrečný díl trilogie mezi Diazem a McGregorem, který by zaručeně vygeneroval největší zisky. Jenže ačkoliv Nate vedení prosí, ať mu dají v podstatě kohokoliv, jen ať je to nejpozději v srpnu, další souboj s irskou superstar teď odmítá. "Chtějí, abych bojoval s Conorem McGregorem. Já s ním teď bojovat nebudu. Naše časové osy se neshodují. Ty jsi se mnou nebojoval, když jsi měl, já tě teď nebudu přivádět zpátky k životy. Přiveď se k němu sám," vzkázal nekompromisně a UFC poprosil, aby ho konečně nechalo odejít. Uvidíme tedy, zda se tedy ledy konečně pohnou a kam jednoho z nejpopulárnějších bojovníků zavedou poté, spekuluje se o boxerském klání s Jakem Paulem.

Nejnovější články