Dustin Poirier odhalil, že Jorge Masvidal je na šampiona Kamaru Usmana velice dobře připraven

Dustin Poirier odhalil, že Jorge Masvidal je na šampiona Kamaru Usmana velice dobře připraven zdroj: Profimedia

Jorge Masvidal klame tělem a jeho zápasnická forma pravděpodobně nebude tak špatná, jak sám tvrdí.

 

Jorge Masvidal vzal zápas o titul welterové váhy se šampionem Kamaru Usmanem pouhý týden před samotným konáním. Spousta fanoušků v tom vidí obrovskou odvahu, ale hodně z nich také tvrdí, že bez pořádného tréninku nemá Masvidal proti Usmanovi šanci.

Masvidalův týmový kolega z American Top Teamu, Dustin Poirier, ale na podcastu Teddyho Atlase odhalil, že Masvidal mu pomáhal během celého tréninkového kempu na zápas proti Danu Hookerovi a podle všeho je „Gamebred“ na zápas připravený velice dobře:

„Je to sice zápas, který vzal na poslední chvíli, protože neměl tu smlouvu podepsanou, ale říkám vám, tenhle chlap byl se mnou celý můj tréninkový kamp, byl to můj hlavní sparingový partner. Spárovali jsme spolu takových 5 týdnů. Pozval si k tréninku wrestlery, ty nejlepší na světě. Ubytoval si je tam a ti kluci tam byli jenom pro Jorge, jenom aby s nimi Masvidal mohl trénovat.“

Masvidal měl na Usmana spadeno už hodně dlouho a jejich zápas byl na spadnutí. Jenže Jorgemu se nelíbilo finanční ohodnocení, které měl za souboj dostat, a tak nakonec ze zápasu sešlo. Nahradit ho měl Gilbert Burns, který byl ale pozitivně testovaný na koronavirus a tak přišlo UFC s prosíkem zpátky k Masvidalovi, aby zachránil hvězdný turnaj. Najednou byl Jorge v úplně jiné vyjednávací pozici a podle jeho slov dostal zaplaceno velice dobře.

Vypadá to, že Jorge něco podobného tušil, protože podle Dustina Poiriera Jorge nepřestával trénovat i když byl jeho zápas s Usmanem předtím zrušen.

„On nikdy nepřestal trénovat,“ prozradil Poirier. I tehdy, když z toho zápasu sešlo a dali to Burnsovi, myslím, že to bylo na konci mého tréninkového kampu, Jorge byl pořád v gymu každý den, jako kdyby měl mít zápas.“

„Nevím, jestli věděl něco, co jsme my nevěděli, ale ten chlápek byl v tréninkovém kempu po celou dobu a nikdy nepřestal. Myslím, že překvapí spoustu lidí, až uvidí, v jaké formě je. Jeho timing bude skvělý, protože byl se mnou na mém tréninkovém kempu celou dobu. Pomáhal i dalším klukům, nejenom mě. Je v bojové formě, to vím. Tohle není chlápek, který právě vstal z gauče. Tohle je chlap, který se připravoval na zápas s Usmanem a když z toho sešlo, on nepřestal trénovat.“

„Jak jsem řekl, nevím, jestli měl nějakou předtuchu, nějakou intuici, ale byl v gymu pořád, takže jsem za něj moc rád. Je to dobrý chlap a pionýr MMA, takže je skvělé vidět, že dostal takovou příležitost,“ završil rozhovor Poirier.

Masvidal, který je jednou z největších hvězd UFC, je také velice chytrým bojovníkem. Kamaru Usman je ale velice těžkým soupeřem, který v UFC nepoznal porážku ani proti těm nejlepším. Jorgeho navíc nebude moct podpořit jeho dlouholetý trenér Mike Brown, který se kvůli onemocnění koronavirem do Abú Dhabí nepodívá. Jak tento napjatě očekávaný zápas dopadne, se dozvíme už v neděli ráno, pravděpodobně kolem 7 hodiny ranní.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články