Důvěra se šéfovi UFC vyplatila, bojovník se mu odvděčil expresním knockoutem

Důvěra se šéfovi UFC vyplatila, bojovník se mu odvděčil expresním knockoutem Ramon Taveras se raduje z vítězství v DWCS | zdroj: Getty Images

Jen 29 vteřin, tolik potřeboval americký zápasník Ramon Taveras k tomu, aby využil druhou šanci, kterou mu šéf UFC výjimečně udělil.

Američana Ramona Taverase jsme mohli v show Dana White's Contender Series vidět už na konci září, Tehdy měl ale dvojnásobnou smůlu. Serhiy Sidey ho totiž v půlce prvního kola trefil tak dobře, až z toho šel doslova na zadek. Nijak zásadně otřesený nebyl, rozhodčí ale neváhal a zakročil. "Nejhorší ukončení, jaké jsem viděl," zlobil se pak šéf UFC. "Dáme mu druhou šanci v desáté epizodě."

Soupeřem Tavaresovi tentokrát byl Cortavious Romious, který do zápasu vletěl hodně zostra. Nejspíš doufal, že se mu podaří Ramona zastrašit a následně ho vzít na zem. Přesně takhle nějak totiž probíhaly tři jeho předchozí zápasy, které rychle dotáhl k vítěznému konci. Jenže stejný plán měl tentokrát i jeho protivník, a tak se potkali uprostřed oktagonu a začali do sebe pálit maximální silou hlava nehlava.

Bylo skoro jasné, že jeden půjde k zemi. Po dvaceti vteřinách se dobře trefil Tavares, až se Romiousovi podlomila kolena. Okamžitě se ale vrátil a pokračoval v zuřivém útoku, aby po pár vteřinách schytal hák s druhé strany. I tentokrát se okamžitě vrátil do boje, okamžitě ale inkasoval znovu a putoval k zemi.

"Pokud na mě takhle vyrazíš a chceš se se mnou přebíjet, tak bys měl mít pořádně odolnou bradu, aby vydržela údery, které na tebe přiletí. Protože já jsem bojovník a mám takovéhle bitky rád," prohlásil po vítězství Tavares. Nebylo pochyb, že smlouvu s UFC získá. Dana White to v závěru potvrdil a dokonce už plánuje, že mu domluví odvetu se Sideyem.

Zároveň tenhle poslední zápas letošní sezóny DWCS ukázal, jak moc o štěstí tahle show je. Pokud by rozhodčí v páté epizodě neudělal chybu, možná by Sidey Tavarese o chvíli později opravdu knockoutoval a ten by si tak na další šanci musel počkat nejspíš celý rok, pokud by rychle nenasbíral působivá vítězství někde jinde a matchmakeři by ho neoslovili jako náhradníka za někoho zraněného.

Zdroje:  UFC Fight Pass

Nejnovější články