Excelentní zemař Burns se těší na střetnutí stylů s "Wonderboyem" Thompsonem

Excelentní zemař Burns se těší na střetnutí stylů s "Wonderboyem" Thompsonem zdroj: Profimedia

Gilbert Burns vidí v Stephenu Thompsonovi nebezpečného protivníka na kterého trénuje nové zbraně.

Brazilský bojovník a skvělý grappler Gilbert Burns sice naposledy v únoru prohrál titulový zápas welterové váhy s Kamaru Usmanem a přišel o šňůru šesti výher v řadě, ale měl v zápase světlé momenty a pořád patří mezi špičku welterové váhy. Za týden a půl bude mít navíc možnost na velkém turnaji UFC 264 své zaváhaní napravit.

Nynější žebříčková trojka si to rozdá v druhém nejvýše postaveném zápase se čtvrtým Stephenem „Wonderboyem“ Thompsonem, jenž patří k velice atraktivním postojářům a nyní navíc do zápasu půjde se dvěma úspěšnými zářezy.

Vzhledem k postavení obou borců by cena za vítězství v nadcházejícím duelu mohla být vysoká, protože šťastnější bojovník se velice pravděpodobně přiblíží pozici vyzyvatele. Kratší rozbor tohoto blížícího se souboje udělal Burns pro brazilský server AG Fight, kde zmínil, že půjde především o střet dvou naprosto rozdílných stylů.

„Máme velice odlišný styl,“ řekl Burns. „Thompson dlouho nebojoval s někým jako jsem já. Z jeho soupeřů mohl mít podobný styl Anthony Pettis, který ale nemá takový wrestling jako já a také daleko více používá kopy. Nejpodobnější mi je asi Tyron Woodley, který má dobré takedowny a také tvrdé údery.“

A v tomto má Burns pravdu. Už dávno totiž není jen skvělým grapplerem, ale stal se z něj také velice kvalitní striker, který má smysl pro timing, přesnost i dostatečnou sílu na ukončení zápasu svými údery. O tom ví své např. Demian Maia, kterého Burns knockoutoval minulý rok hned v prvním kole nebo také sám šampion Kamaru Usman, který šel po jedné z Burnsových ran k zemi a nechybělo málo a mohlo být po zápase.

„Já mám oproti klukům ve welteru výhodu, že jsem dlouho bojoval v lehké váze, takže jsem rychlejší. Ale nikdy jsem nebojoval se strikerem, který se pohybuje jako Thompson. Je pro mě nebezpečný, ale nebezpečný jsem i já pro něj. Snažím se ve všem zlepšit, takže jsem pracoval na získání několika nových zbraní. Dobré věci se blíží.“

Na výsledek tohoto zápasu, stejně jako na výsledek hlavního duelu mezi Conorem McGregorem a Dustinem Poirierem si budeme muset ještě 11 dní počkat, ale tento a především příští týden se na Fights.cz můžete těšit na slušnou porci informativních článků i preview, týkajících se právě tohoto obřího turnaje UFC 264.

Zdroje:  Ag Fight

Nejnovější články