Gadelha skončila na zemi, přesto nakonec vítěznou sérii Angely Hill zastavila

Gadelha skončila na zemi, přesto nakonec vítěznou sérii Angely Hill zastavila Claudia Gadelha | zdroj: Profimedia

Claudia Gadelha to s Angelou Hill neměla vůbec lehké, ale nakonec urvala těsné vítězství. 

Slámová váha. Angela Hill byla jeden čas kvůli svým nevyrovnaným výkonům na odpis, ale dokázala se zvednout, začala předvádět neskutečně aktivní styl a posbírala tři výhry v řadě. Dnešní výhra mohla tuto skvělou postojářku posunout do TOP 10 nejnižší ženské divize.

Na splnění tohoto úkolu dostala velice těžkou a nebezpečnou soupeřku, která disponuje skvělým BJJ. Claudia Gadelha držela před dnešním fightem v žebříčku šestou příčku a moc dobře věděla, že případně vítězství by ji mohlo hodně přiblížit její vysněný „title shot.“

Hill moc dobře věděla o skvělých graplerských schopnostech svojí soupeřky a tak si od začátku duelu dávala pozor především na svůj pohyb a snažila si Gadelhu držet co nejdál od těla. Dokázala poslat i pár úderu na hlavu, ale ty neměly patřičnou razanci a byly spíše propagační. Gadelha se postupně také osmělila a její rány byly o poznání tvrdší. V půlce kole navíc dostala Hill u pletiva do klinče a okamžitě se začala pokoušet o takedown, který se jí minutu a půl před koncem první pětiminutovky také povedl. Na zemi se dostala do half guardu, ale Hill se zvládla výborně ubránit.

Hill do druhé kola zvolila podobnou taktiku a čekala na správný moment, který po chvíli přišel. Gadelha zaútočila a Hill ji v pohybu trefila skvělou pravou, čímž ji doslova usadila na zadek. Otřesená Brazilka se dokázala zvednout, ale hned schytala zvedák a vypadalo to, že už dlouho nevydrží. Ukázala však tuhý kořínek a Hill opět dostala do klinče, kde se vydýchala. Ke konci kola začala sama útočit a rozdala několik tvrdých úderů na hlavu.

Třetí část už byla viditelně unavenější. Gadelha, která měla opuchlé oko a krvavé šrámy v obličeji stále útočila, ale dokázala trefovat tak napůl. Hill stále sázela na pohyb a rychlé kontry, které měly podobnou efektivitu. Obrana začala být u obou dvou soupeřek hodně omezená a spíše to bylo o tom, kdo se lépe a vícekrát trefí. Gadelha se ke konci pokusila opět o klinč, ale ten vydržel pouhých pár vteřin a duel postupně dokráčel až do konce a výsledek zápasu tak závisel na verdiktu rozhodčích. Ti nakonec jako těsnou vítězku označili Gadelhu.

Vítěz: Claudia Gadelha - na body (29-28, 28-29, 29-28)

Zdroje:  tisková zpráva

Nejnovější články