Gamrot donutil Stephense odklepat po pouhých 65 sekundách a odnesl si bonus za výkon večera

Gamrot donutil Stephense odklepat po pouhých 65 sekundách a odnesl si bonus za výkon večera zdroj: Getty Images

Polský bojovník Mateusz Gamrot o víkendu doslova zametl s veteránem UFC Jeremym Stephensem. Teď by rád nakoukl do nejlepší patnáctky lehké váhy.

30letý Mateusz Gamrot se prezentoval jako zajímavý bojovník už ve své domácí soutěži KSW, kde ostatně dokázal usednout na trůn pérové a lehké váhy. A v trendu úspěšného bojovníka pokračuje také v UFC, kam přestoupil na podzim loňského roku. Při svém debutu proti Guramovi Kutateladzemu sice inkasoval první porážku (těsně na body), ale odnesl si zároveň bonus 50 000 dolarů za duel večera.

Prohru navíc Gamrot napravil letos v dubnu, kdy dokázal ve druhém kole sestřelit Scotta Holtzmana, za což si vybojoval svůj druhý bonus, tentokráte za výkon večera. Naposledy se polský borec předvedl v kleci tento víkend, kdy v rámci lehké divize čelil veteránovi UFC Jeremymu Stephensovi, který po nezdarech v pérové váze zkusil štěstí o váhu výš. Mateusz Garmot ale opět odcházel z bojiště s úsměvem na tváři a s další prémií v kapse.

Se Stephensem se Gamrot opravdu nepáral. Hned po zahájení mu totiž skočil po noze a po pár vteřinách zápolení dokázal svého soupeře strhnout na zem. Tam ho okamžitě zalehl a ukázal své grapplingové dovednosti. Po chvíli totiž nasadil Stephensovi kimuru a rychle ji zapáčil. Americký bojovník takřka ihned odklepal a celý zápas tak dohromady trval pouhých 65 sekund.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Painfull art (@_painfulart_)

Stephens se touto kapitulací dostal do velice nepříjemné situace. Z posledních šesti zápasů (včetně toho víkendového) jich totiž prohrál rovnou pět a vedení nejslavnější organizace na světě bude pravděpodobně hodně zvažovat, zda takovému bojovníkovi nabídnout ještě další smlouvu. 

Gamrot má teď logicky naprosto jiné myšlenky a primární je pro něj momentálně dostat se do nejlepší patnáctky lehké váhy. „Pro mě je tohle veliký úspěch,“ řekl Gamrot v pozápasovém rozhovoru. „Krok za krokem si plním svůj sen, tak mi dejte dalšího soupeře. V top 15 je sice plno tvrdých chlapů, ale já jsem na každého připraven. Jsem připraven na každého chlapa v této divizi.“

O tom, že má Gamrot na to dostat se hodně vysoko, je přesvědčený také jeho kouč Matt Brown z American Top Teamu, kde trénují taková esa jako Amanda Nunes, Dustin Poirier nebo Jorge Masvidal. „Když Mateusz zvítězil po 1. minutě submisí nad Jeremym Stephensem, tak ukázal světu záblesk toho, čeho je schopen,“ napsal Brown na svůj facebookový profil. „Pro náš tým je obrovským přínosem. A tohle je jenom začátek.“

Zda se Gamrotovi bude v lehké váze dařit i nadále se dozvíme až časem. Ale vzhledem k jeho kariérnímu skóre, které momentálně činí devatenáct výher a jedinou porážku, tu je jistý potenciál, že by mohl tento polský bojovník v budoucnu dokázat opravdu velké věci. 

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články