Parádní comeback bývalé královny bantamové váhy UFC, soupeřku utloukla ve třetím kole

Parádní comeback bývalé královny bantamové váhy UFC, soupeřku utloukla ve třetím kole Marion Reneau - Miesha Tate | zdroj: Getty Images

Miesha Tate svůj návrat do UFC oslavila vítězstvím nad Marion Reneau. Následně vyhlásila útok na šampionský pás.

Bývala šampionka bantamové váhy Miesha Tate ukončila svoji kariéru po druhé porážce v řadě v listopadu roku 2016. Za vším byl údajně hlavně syndrom vyhoření a také následná mateřská dovolená. V tu dobu tak nic nenaznačovalo její návrat. Letos se však tato americká bojovnice a jedna z průkopnic ženského MMA v UFC rozhodla oprášit rukavice a nastavila si jasný cíl. Opět usednout na trůn nejslavnější organizace na světě.

Jako první jí stála v cestě Marion Reneau, která se před víkendem nacházela v žebříčku na dvanáctém místě. Tato zkušená bojovnice, jež patřila před několika lety v bantamu mezi širší elitu v poslední době řeší momentálně spíše opačné problémy. Před dnešním zápasem totiž držela čtyři porážky v řadě a pátá by mohla znamenat její konec v UFC.

První kolo bylo především ve znamení opatrné taktiky. Reneau sice ze začátku ukázala několik poměrně slušných high kicků, ale poté se soustředila především na pohyb a na to, aby ji soupeřka nestrhla na zem, což se jí ale nepodařilo. První pokus o takedown sice s vypětím všech sil ještě ustála, ale při druhé situaci se dostatečně nezapřela a skončila v horizontální poloze. Tam si s ní ale Tate nevěděla úplně rady a nakonec sama více inkasovala, než rozdala.

V prostřední části už jsme mohli vidět několik zajímavých výměn v postoji. Z těch vycházela lépe Tate, která dokázala několikrát velice tvrdě zakontrovat a následně předvedla další povedený takedown. Na zemi držela svoji oponentku pod neustálým tlakem, ze kterého hrozila kimurou a také ostrými lokty. Ty Reneau pocítila hlavně v závěru, kdy ji protivnice trefila nos, ze kterého se okamžitě začala valit krev.

Do třetího kola vlétla Tate jako uragán a Renau okamžitě zasypala velice nepříjemnými kombinacemi, po kterých se opět pokusila o takedown. Ten se jí sice povedl, ale Renau předvedla skvělou obratnost a na zemi málem dostala oponentku do krucifixu.

Z toho se však Tate dokázala vymanit, a navíc se dostala Reneau na záda, odkud ji okamžitě začala mlátit hlava nehlava. Během několika vteřin bylo jasné, že tento zápas už dlouho trvat nebude. To usoudil také rozhodčí, který po chvíli přiskočil k bojovnicím a duel ukončil ve prospěch Tate. Povedené TKO po necelých dvou minutách závěrečného kola.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Deportes_al_instante_ (@deportes_al_instante_)

„Jsem opravdu šťastná, že jsem zpět," řekla Tate v pozápasovém rozhovoru. „Chtěla bych poděkovat úplně všem, ale ten seznam by byl opravdu dlouhý. Se vším respektem chci ale říct, že tu nejsem jen pro to, abych bojovala. Jsem tu, abych získala šampionský pás." 

Zdroje:  Tisková zpráva - UFC

Nejnovější články