Garbrandt prozradil plán, jak znovu nakopne svou skomírající kariéru v UFC

Garbrandt prozradil plán, jak znovu nakopne svou skomírající kariéru v UFC zdroj: Profimedia

Cody Garbrandt prozradil plán, díky němuž by se rád utkal o šampionský titul. Bude se hubnout.

Bývalý šampion bantamové divize UFC Cody Garbrandt by chtěl v tomto roce konečně dokončit přesun do nejnižší váhové kategorie (muší). Zde měl v plánu se ukázat už vloni proti tehdejšímu držiteli titulu Deivesonovi Figueiredovi, ale nakonec mu vše zhatil natržený triceps a následný poměrně dlouhý souboj s onemocněním COVID-19.

Garbrandt tak letos v květnu zkusil ještě jeden zápas v „bantamu,“ ale s Robem Fontem prohrál po pětikolové bitvě zcela jasně na body, což znamenalo jeho čtvrtou porážku z posledních pěti zápasů. To byla pro Codyho nejspíše pověstná poslední kapka, která ho utvrdila v tom, že přesun do jiné divize bude pravděpodobně tím nejlogičtějším řešením.

V muší váze mezitím došlo na úplném vrcholku ke změně. Figueiredo totiž v červnu podlehl v odvetě Brandonu Morenovi a přišel tak o titulový pás. Garbrandt se tedy momentálně zaměřil právě na prvního mexického šampiona v UFC, se kterým by v následujících měsících velice rád poměřil síly.

„Dává mi to smysl,“ řekl Garbrandt v rozhovoru pro YouTube kanál TMZ Sports. „Myslím, že Moreno je velkým šampionem a skvělým člověkem. Během posledních několika zápasů udělal hodně slušný progres. Mám ho rád. Byl jsem za tohohle kluka opravdu šťastný. Jen malé procento bojovníků dokáže být v UFC šampionem. A on to zvládl."

„Zázračný způsob, jakým porazil Figgiho dokazuje, že je opravdu skvělý bojovník. Myslím, že stylově by to pro mě byl skvělý zápas a konečně budu bojovat ve své přirozené váze. Myslím, že tam podám svůj nejlepší výkon.“

Tento zápas by se líbil i Morenovi, který v nedávném rozhovoru odmítl odvetu s Figueiredem a jako ideální možnost pro další zápas označil právě Garbrandta. Otázkou zůstává, co by na tuto volbu řekl například Asker Askarov, který momentálně v UFC drží tři vítězství v řadě (a remízu s Morenem) a v muší váze mu tak právě teď patří druhá příčka. Jak nakonec tyto tanečky okolo dalšího titulového zápasu dopadnou se dozvíme nejspíše v následujících týdnech.

Zdroje:  Youtube TMZ Sport

Nejnovější články