Krvavá podívaná. Bývalý šampion Cody Garbrandt skončil po pěti kolech naklepaný jako řízek

Krvavá podívaná. Bývalý šampion Cody Garbrandt skončil po pěti kolech naklepaný jako řízek Cody Garbrandt měl v zápasu s Robem Fontem své momenty, na vítězství to však ani zdaleka nestačilo. | zdroj: Profimedia

Hlavní souboj akce UFC Vegas 27 mezi ex-šampionem Cody Garbrandtem a Robem Fontem sliboval parádní podívanou, ze které by zároveň mohl vzejít budoucí titulový vyzyvatel.

Američan Cody "No Love" Garbrandt vystoupal na vrchol bantamové divize UFC v roce 2016, kdy v nezapomenutelném zápase doslova vyškolil Dominicka Cruze a stal se jedním z mála neporažených šampionů. Díky naprosto fenomenálnímu výkonu mu byla předpovídána zářivá budoucnost a měl skvěle nakročeno stát se jednou z velkých hvězd UFC.

Garbrandt však na trůnu nevydržel dlouho, hned vzápětí mu totiž dvakrát za sebou hřebínek srazil jeho bývalý týmový kolega T.J. Dillashaw. Ten jasně ukázal, že největší slabinou Codyho je jeho horká hlava a přehnaná agresivita v kombinaci s ne úplně nejodolnější bradou. To následně potvrdil také Pedro Munhoz, který Američana rovněž knockoutoval. Zdálo se, že je pohádky konec. Garbrandt si dal ale více než rok pauzu a loni červnu se vrátil parádním knockoutem, který bude už zřejmě navždy zdobit highlightová videa UFC.

Nyní ho čekal v zápase na 5x5 minut krajan Rob Font, který naposledy ukončil hned v 1. kole nebezpečného Marlona Moraese a díky třem vítězstvím v řadě vystoupal až na třetí příčku divizního žebříčku. Od souboje s Garbrandtem se všeobecně očekávala divácky atraktivní bitva v postoji.

1. kolo začalo dost opatrně a oba bojovníci se jen zřídka osmělovali k útokům. Zhruba v polovině ale Font trefil dobrou zadní. Zatímco dříve by to byl pro Garbrandta spouštěč zuřivého "berserk" módu, nyní z potenciální otevřené přestřelky raději vycouval a dokonce vzal o chvíli později boj na zem. Tam však akce nezůstala dlouho a pokračovalo se v postoji, kde měl Font i díky většímu rozsahu paží navrch a do konce kola trefil ještě několik dobrých úderů. Cody zabodoval dalším takedownem, ale celkově šlo kolo spíše za jeho soupeřem.

Také ve 2. kole vzal Garbrandt celkem rychle a bez výraznějšího odporu boj na zem. Tam ale nic nevymyslel a naopak to byl Font, kdo zahrozil kimurou. V postoji pak Rob začal víc a víc využívat svůj skvělý jab, kterým postupně naklepával Codyho obličej jako řízek. Postupně navíc za přední ruku schovával další údery, které nacházely cíl. "No Love" se sice snažil kontrovat, jeho protiútoky ale většinou na soupeře nedosáhly a jen zčeřily vzduch.

Font pokračoval v "jabované" i v následujícíh kolech a Garbrandtův obličej se víc a víc barvil krví. Bývalému šampionovi se nedařilo nic vymyslet a navíc mu znatelně ubývaly fyzické síly. Zdálo se, že je jen otázkou času, než půjde k zemi.

Do poslední pětiminutovky ale opět ožil a dal vzpomenout na svá nejlepší léta. Věděl, že může vyhrát už jedině před limitem, a tak se nebál útočit. Střídal pásma a vydařilo se mu několik tvrdých kombinací a zadních "capáků". Font mu to ale oplatil tvrdým zvedákem na bradu, který Codym pořádně zacloumal a vzal si otěže zápasu zpět do svých rukou.

"Snažil jsem se ovládat. Mám nejlepší jab v UFC, to je jisté. Musel jsem ho na tenhle zápas vyslat snad milionkrát. Celou dobu jsem si v duchu opakoval, že s ním nemůžu jít do přestřelky háky," popsal zápasovou taktiku vítěz. Nyní prý vyhlíží buďto titulovou šanci anebo souboj o post vyzyvatele s vítězem duelu Dillashaw vs. Sandhagen.

Zdroje:  Vlastní

Nejnovější články