Gastelum se oklepal z následků své poslední bitvy a chce "Jokera" Hermanssona

Gastelum se oklepal z následků své poslední bitvy a chce "Jokera" Hermanssona zdroj: Profimedia

Kelvin Gastelum konečně zahojil následky brutální bitvy s Adesanyou.

Kelvin Gastelum v dubnu v oktagonu proti Israelu Adesanyovi předvedl neskutečnou výdrž (přečtěte si náš článek o téhle bitvě). Přesto v souboji o dočasný titul (interim) na body prohrál. Obrovské množství úderů, které inkasoval, si vybralo svoji daň. Po absolvovaném CT vyšetření mu bylo diagnostikováno nespecifikované zranění a on musel na nucenou dovolenou, kdy nesměl ani trénovat.

Nyní se po poslední kontrole může vrátit do plného tréninku, což oznámil na svém instagramovém účtu. „Jsem až přehnaně nadšený! Doktor mi sdělil dobré zprávy, už zase můžu trénovat a bojovat. Po bitvě se Stylebenderem (Adesanyova přezdívka - pozn. red), jsem si musel dál chvíli oddych a ujistit, že jsem fyzicky stoprocentně zdravý. Uběhlo 11 týdnů a dnes přišel dlouho vyhlížený den návratu. Teď řeším datum návratu a vyhlížím listopad. Chtěl bych vám všem poděkovat za neutuchající podporu. Můžu zase pokračovat v misi za zlatem!“

Kelvin Gastelum - Israel Adesanya zdroj: Profimedia

Momentálně tedy Gastelum plánuje zápas na listopad a podle dostupných informací, které napsal sám fighter, se momentálně domlouvá s Jackem Hermanssonem. Ten momentálně drží šnůru čtyř vítězných zápasů, kdy naposledy v dubnu v hodně tuhé bitvě zdolal na body Ronalda Souzu a představuje novou hvězdu střední váhy.

Tenhle zápas by byl vzhledem k postavení, celkem logický, s čímž by souhlasil i Hermansson, který sbírá jeden skalp za druhým, ale Švéd by se raději viděl v září na UFC v dánské Kodani, kde by měl velikou podporu severských fanoušků. O titul ve střední váze by se měli 5. října poprat Robert WhittakerIsraelem Adesanyou, o čemž jsme vás informovali v jedno z našich předešlých článků.

Zdroje:  Instagram Kelvin Gastelum , tisková zpráva

Nejnovější články