GOAT je zpátky! UFC láká epickým videem na návrat Jona Jonese

GOAT je zpátky! UFC láká epickým videem na návrat Jona Jonese Jon Jones | zdroj: Getty Images

Už jen pár hodin nás dělí od jednoho z nejočekávanějších MMA zápasů letošního roku, do klece se po dlouhé pauze vrátí legendární Jon Jones a pokusí se získat šampionský pás v těžké váze.

Očekávání jsou vysoká. Legendární Jon Jones, který je mnohými považován za toho vůbec nejlepšího zápasníka v dějinách MMA (tzv. GOAT, greatest of all time), se 4. března po dlouhých 3 letech vrátí do boje, navíc v nejtěžší váhové kategorii (120,2 kg). Jak se mu po tak dlouhé pauze povede a dokáže navázat na úspěchy, kterých dosáhl v polotěžké divizi (93 kg)?

Naposledy jsme Jonese v oktagonu viděli 8. února 2020, kdy velmi těsně zvítězil nad Dominickem Reyesem. Mnozí ale viděli vyhrát jeho soupeře, což nejspíš uspíšilo Jonovo rozhodnutí přejít do heavyweight divize. Ačkoliv pak na sociálních sítích dokumentoval svou fyzickou proměnu, nad dalším zápasem visel otazník. Jones se totiž netajil tím, že chce větší výplatu, jeho požadavky ale občas působily až přemrštěně. Nakonec se ale zřejmě spokojil s tím, že bude nejlépe placeným bojovníkem v historii těžké váhy.

Velkolepému "comebacku" ale nakonec na kráse ubral fakt, že šampion Francis Ngannou čekání nevydržel a rozhodl se UFC opustit. Jon se tak o uvolněný titul utká s Cirylem Ganem, který do UFC přišel v roce 2019 s pouhými 3 MMA zápasy na kontě, mezi elitou se ale neztratil a po osmém vítězství tam získal pás prozatimního šampiona. Ten však následně ztratil ve sjednocujícím souboji právě s Ngannouem. Zpátky do sedla se pak doma ve Francii vyhoupl vítězstvím nad knockoutérem Taiem Tuivasem.

Čeká nás každopádně velmi zajímavý zápas dvou brilantních techniků. Otazník ale bude viset nad tím, v jaké formě nastoupí Jones. Pokud by však dokázal dominantně zvítězit, připomněl by tím všem, kdo je tím nejlepším MMA zápasníkem na světě. 

A to není všechno, předskokanky budou těžkým vahám dělat dámy. Fenomenální Valentinu Shevchenko tentokrát vyzve Mexičanka Alexa Grasso. Ukáže se také neporažený Kazach Shavkat Rakhmonov, kterého prověří ostřílený Geoff Neal. Premiéru v organizaci si rovnou na hlavní kartě odbyde Bo Nickal, úspěšný wrestler, od něhož jsou v MMA očekávány velké věci.

Kompletní startovka UFC 285

Hlavní karta (4:00)

Jon Jones vs. Ciryl Gane

Valentina Shevchenko vs. Alexa Grasso

Geoff Neal vs. Shavkat Rakhmonov

Jalin Turner vs. Mateusz Gamrot

Bo Nickal vs. Jamie Pickett

Předzápasy (2:00)

Cody Garbrandt vs. Trevin Jones

Derek Brunson vs. Dricus Du Plessis

Viviane Araujo vs. Amanda Ribas

Julian Marquez vs. Marc-Andre Barriault

Early prelims (23:30)

Ian Garry vs. Song Kenan

Leomana Martinez vs. Cameron Saaiman

Jessica Penne vs. Tabatha Ricci

Da’mon Blackshear vs. Farid Basharat

Esteban Ribovics vs. Loik Radzhabov

Zdroje:  UFC

Nejnovější články