Jon Jones se podle manažera stal nejlépe placeným bojovníkem těžké váhy UFC

Jon Jones se podle manažera stal nejlépe placeným bojovníkem těžké váhy UFC Jon Jones | zdroj: Getty Images

Legendární Jon Jones si přijde při svém návratu do kolotoče UFC na pěkný balík peněz. Má se stát druhým nejlépe vydělávajícím MMA bojovníkem. 

Zatímco šampion těžké váhy Francis Ngannou odchází z UFC kvůli nespokojenosti, jeho místo se pokusí již v březnu získat vracející se Jon Jones, který je mnohými považován za vůbec nejlepšího MMA bojovníka. Ani on neměl se svým zaměstnavatelem nejlepší vztahy a organizace se dlouho zdráhala splnit jeho finanční požadavky. 

Nicméně nyní po téměř dvou a půl letech nelítostných vyjednávání si konečně obě strany plácly. Očekávanou bitvu s kamerunským “Predátorem” Ngannouem ale bohužel neuvidíme, namísto toho se Jonesovi postaví francouzský supertalent Ciryl Gane.

„Mám pocit, že Francis byl v té divizi nejděsivější, kdežto Ciryl je pro mě tak trochu neznámá. Bylo by hezké při mém návratu vzít titul právoplatnému šampionu,“ posteskl si “Bones”. „I boj se Stipem Miocicem by pro mě znamenal hodně, protože Stipe je nejlepší těžká váha všech dob.”

Jonese jsme naposledy mohli vidět bojovat na UFC 247 v únoru roku 2020, kdy kontroverzně na body porazil Dominicka Reyese. Následně oznámil přechod do nejtěžší váhové divize a tento krok si nemůže vynachválit. „MMA mě zase baví. V polotěžké váze mi už zápasy připadaly jako další den v práci, ale teď je to něco jiné. Nervy, úzkost – to vše je zpět. Nejlépe funguji, když jsem pod tlakem," řekl pro MMA Underground

Manažer Richard Schaefer navíc v pořadu MMA Hour prozradil, že si jeho klient přijde na pořádnou výplatu. „Myslím, že UFC si uvědomuje, že Jon Jones je GOAT (nejlepší bojovník všech dob). Je to generační talent, takže vedení organizace bylo spolupráci s ním velmi otevřeno a nakonec učinilo férovou nabídku, kterou jsme přijali. Tato dohoda, kterou jsme uzavřeli, dělá z Jona v historii UFC nejlépe placeného bojovníka historie těžké váhy UFC. Celkově předpokládám, že ta smlouva z něj dělá pravděpodobně druhého nejlépe vydělávajícího sportovce organizace po Conoru McGregorovi. Bylo to dlouhé vyjednávání, ale nebylo nijak nepřátelské. Obě strany šly stejnou cestou a nakonec došly k dohodě.“

Irova poslední zveřejněná výplata byla dle deníku The Sun v přepočtu 65 milionů Kč za čtyřiceti vteřinovou demolici Donalda Cerroneho v lednu 2020. Hvězdný Ir má však ke klasické výplatě různé bonusy od organizace či podíly procent z prodaných PPV přenosů. Jones by měl dle vyjádření manažera dokonce přeskočit i jednu z největších hvězd organizace a svého rivala Israele Adesanyu, který podepsal novou velkolepou smlouvu s UFC v loňském roce. 

Zdroje:  The Sun , The MMA Hour , MMA Underground

Nejnovější články