Nová smlouva a dvacet kilo svalů. Jones je připravený na premiéru v těžké váze a odhalil plány na letošní rok

Nová smlouva a dvacet kilo svalů. Jones je připravený na premiéru v těžké váze a odhalil plány na letošní rok Jon Jones | zdroj: Getty Images

O přesunu do těžké váhy poprvé hovořil už před deseti lety. Nyní se fanoušci konečně dočkali. Jon Jones prozradil, jaké těžké bylo přibrat a nastínil plány pro letošní rok.

Čekání je u konce. Po dlouhých třech letech uvidíme bojovat nejlepšího bojovníka v dějinách polotěžké váhy (93 kg) Jona Jonese. Pětatřicetiletý rodák z New Yorku nabral dvacet kilo svalů a v titulovém zápase nejtěžší váhové kategorie (horní limit 120,2 kg) vyzve talentovaného Ciryla Ganea. Kromě svalů Jones zvětšil i své bankovní konto, Dana White se plácl přes kapsu a v nové osmizápasové smlouvě mu výrazně zvýšil finanční odměnu.

Naposledy se Jon představil 8. února 2020 v souboji s Dominickem Reyesem a vyhrál po pěti kolech na body, s čímž mnozí včetně šéfa UFC nesouhlasili. Šampionův výkon opravdu nebyl ideální a jen urychlil jeho rozhodnutí pro přesun do těžké váhy. Čekání na návrat se ale nakonec protáhlo na dlouhé tři roky kvůli jednáním o výplatě.

„Ano, přidali mi. Ve smlouvě mi zbývalo osm zápasů, ale nebyl jsem spokojený se svými procenty. Zvýšili mi výplatu a v podstatě jsme navázali tam, kde jsme s mým závazkem vůči UFC skončili. Doufám, že zvládnu všech osm. V pětatřiceti letech mám před sebou ještě hodně soubojů, takže uvidíme,“ prozradil historicky nejmladší šampion v dějinách nejslavnější MMA organizace.

Ačkoliv si na premiéru v těžké váze musí ještě chvíli počkat, v hlavě již má jméno svého dalšího soupeře. „Na mušce mám Stipeho Miočiče. V těžké váze je spousta dobrých borců, ale pro mě osobně a pro můj odkaz je nejdůležitější porazit nejlepší těžkou váhu historie. Doufám, že si ze zápasu s Ganem neodnesu žádné zranění a budu schopný brzy znovu zápasit. Mým cílem jsou letos dva až tři zápasy,“ nastínil své nejbližší plány.

Během tříleté pauzy Jones zásoboval fanoušky videi ze své domácí posilovny, kde zvedal těžké váhy a nabíral svalovou hmotu. Teď ale tvrdí, že fanoušci před zápasem na UFC 285 velký rozdíl nepoznají.

„Nejtěžší věcí bylo, že jsem nesměl ztratit svou formu a zároveň musel přibrat dvacet kilo svalů. Myslím, že až mě fanoušci uvidí, budou překvapeni, že pořád vypadám podobně jako dřív. Mám sice větší ramena, ale jinak se snažím držet ve stejné formě a dělat to správným způsobem.“

Jones bývá často označován jako tzv. GOAT – Greatest of All Time, tedy jako ten nejlepší bojovník v historii „Pokud Jon porazí Ciryla Ganea, tak je debata ukončena. Už teď se to těžko vyvrací, ale pokud vyhraje titul v těžké váze, je konec jakékoli debatě. Tak to prostě je,“ tvrdí šéf UFC.

O tom, kdo je skutečně nejlepším zápasníkem všech dob se asi navždy budou vést mezi fanoušky debaty. Objektivně se to samozřejmě nedá určit, Jones je ale rozhodně jedním z nich. V oktagonu na něj nikdo nevyzrál (jedinou prohru si připsal kvůli sporné diskvalifikaci), stal se nejmladším šampionem v dějinách UFC a titul následně 14krát obhájil (jednou byl výsledek dodatečně anulován kvůli pozitivnímu dopingovému nálezu). Takový Khabib Nurmagomedov, o kterém se také často mluví jako o nejlepším zápasníkovi všech dob, obhájil šampionský pás pouze třikrát. "Bones" navíc ještě neřekl poslední slovo a je možné, že bude stejně dominantně kralovat i heavyweight divizi. Jak bude jeho příběh pokračovat se dozvíme již 4. března na turnaji UFC 285.

Zdroje:  mmafighting.com

Nejnovější články